ACNEWS

Elárverezték Zelenszkij krími rezidenciáját

Zelenszkij krími otthona Fotó: Twitter/X - képernyőkép
Zelenszkij krími otthona Fotó: Twitter/X - képernyőkép
Az orosz hatóságok értékesítették Volodimir Zelenszkij ukrán elnök családjának krími otthonát.
Hirdetés
Ad image

Médiajelentések szerint az ingatlan 44,3 millió rubelt (440 ezer eurónak megfelelő összeget) ért. Állítólag mindössze két ajánlattevő volt.

A kikiáltási ár körülbelül 200 ezer eurónak megfelelő összeggel indult. A lakás körülbelül 120 négyzetméteres, és a jaltai luxusüdülőhelyen található. Hivatalosan az ingatlan Olena Zelenszka, Volodimir feleségének tulajdona volt. Idén azonban a lakást az orosz hatóságok államosították. A krími parlament megváltoztatta a törvényt, és egyhangúlag megszavazta a kisajátítást.

A Tass orosz hírügynökség szerint egy három hálószobás lakásról van szó, ahonnan kilátás nyílik a Fekete-tengerre és a Livadija-palotára, az utolsó orosz cár, II. Miklós nyári rezidenciájára. Zelenszkij 2013-ban vásárolta az ingatlant a Krímben – körülbelül egy évvel azelőtt, hogy Oroszország kormánya annektálta a fekete-tengeri félszigetet. A jelenlegi ukrán elnök akkoriban még színészként és kabaréművészként kereste a kenyerét.

A lakás a moszkvai Olga Lipovetskaja tulajdonába került, aki elmondta, nem volt elragadtatva a lakás történetétől és az előző tulajdonosától. Csak a jó fekvés és az éghajlat miatt választotta -írja a krone.at

A 44,3 millió rubeles bevétel egy része közvetlenül az Ukrajna elleni háborúra mehet. Zelenszkij korábban többször is bejelentette, hogy újra fel akarja szabadítani a Krímet.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés