ACNEWS

Elég volt: „Zelenszkij soha többé ne sértegesse a lengyeleket”

Zelenszkij a hazaárulással egy szinten emlegeti a korrupciót Fotó: Unsplash
Zelenszkij a hazaárulással egy szinten emlegeti a korrupciót Fotó: Unsplash
Megelégelte a lengyel miniszterelnök az ukrán kollégája diplomáciai ámokfutását, behívatták az ukrán nagykövetet.
Hirdetés
Ad image

Egy kampányrendezvényen üzent Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök kijevi kollégájának, Volodimir Zelenszkij. Felszólította az ukrán elnököt: soha többé ne sértegesse a lengyeleket, ahogy azt az ENSZ-ben tartott beszédében tette – idézi a lengyel miniszterelnököt a CNN. A lengyel külügy behívatta az ukrán nagykövetet. Ezután a lengyel miniszterelnök hangsúlyozta: nem fogják kockáztatni a lengyel mezőgazdaság stabilitását azzal, hogy ráeresztik az ukrán importot a piacra. A lengyelek emellett azt is közölték, hogy a jövőben nem szállítanak több fegyvert Ukrajnának.

Mint azt az AcNews megírta, Zelenszkij beperelte Lengyelországot,  Szlovákiát és Magyarországot. Ennek oka, hogy egyikük sem engedre rá a saját piacára az olcsóbb, silányabb minőségű ukrán gabonát. Ugyanis mindhárom ország a saját gazdáit védi ezzel az intézkedéssel.

Ráadásul Zelenszkij az ENSZ közgyűlésen a következőket mondta: „Egyes barátinak nevezett országok csak színlelik a szolidaritást a politika színházában. De mindeközben thrillert csinálnak az ukrán gabona ügyéből”. Az ukrán elnök szerint az említett országok a saját szerepüket játsszák.Valójában „egy moszkvai színésznek segítenek előkészíteni a terepet” – írta az RTL.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés