ACNEWS

Életbe léptethetik a halálbüntetést Oroszországban

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
„Nincs szükség népszavazásra a halálbüntetés visszaállításához, az Alkotmánybíróság döntése elegendő.”
Hirdetés
Ad image

Ezt az Állami Duma elnöke, Vjacseszlav Volodin jelentette ki. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy ez a téma vitát igényel, elemezni kell az összes meghozott döntést.

„Nálunk mind az alkotmányban, mind a büntetőjogban senki sem törölte el a halálbüntetést. Az Alkotmánybíróság döntése csak elhalasztotta az ilyen büntetést, tehát nincs szükség népszavazásra, elég az Alkotmánybíróság döntése ebben a kérdésben” – mondta Volodin a parlament alsóházának plenáris ülésén.

A „Crocus City Hall” tragédiája után a társadalomban ismét hangot adtak a halálbüntetés visszaállítására irányuló felhívásoknak. Felszólalt már mellette az LDPR vezetője, Leonyid Szluckij és az „Igazságos Oroszország – Az Igazságért” vezetője Szergej Mironov is. Andrej Gurulyov képviselő pedig azt javasolta, hogy a halálbüntetés visszaállításának kérdését népszavazásra bocsássák.

A legfrissebb adatok szerint 139 ember vált a március 22-i terrortámadás áldozatává. Március 24-én Oroszországban országos gyászt hirdettek. A terrortámadás ügyében összesen 11 embert vettek őrizetbe. Március 24-én letartóztatták mind a négy terroristát. Március 25-én pedig három bűntársukat előzetes letartóztatásba helyezték – írja a life.ru.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés