ACNEWS

Életfogytiglant kapott a visszaeső győri pedofil

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
A „három csapás” alkalmazásával ítélték életfogytig tartó szabadságvesztésre – erőszakos többszörös visszaesőként – azt a férfit, aki szexuális bűncselekményt követett el egy gyermek sérelmére.
Hirdetés
Ad image

A Győri Fellebbviteli Főügyészség közleménye szerint a pedofil 2022. május 16-án jutalom ígéretével a lakóhelyére csalt egy buszmegállóban várakozó 11 éves kisfiút, majd szexuális cselekményt végzett, végeztetett vele. Amikor a gyerek segítségért kiabált, illetve megkérdezte, hogy mikor mehet haza, bántalmazta, megfenyegette.

Mivel elégedetlen volt a gyerekkel, a telefonján pornográf videót mutatott neki, és felszólította, hogy ő is azt csinálja, amit látott. Végül hajnali 5 óra után elengedte. A kisfiú bement az iskolába, onnan értesítették a rendőrséget.

A Győri Törvényszék a férfit szexuális erőszak bűntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte, és végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személlyel kerülne kapcsolatba. Azt is megállapította, hogy a fegyházbüntetésből legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

A férfi cselekménye személy elleni erőszakos bűncselekménynek minősül, és mivel ilyen bűncselekmény miatt korábban már kétszer elítélték, a törvény értelmében erőszakos többszörös visszaeső. Emiatt az újabb, súlyos bűncselekményért kötelező volt életfogytig tartó szabadságvesztést kiszabni rá. A pedofil tagadta, hogy elkövette a bűncselekményt, ezért a védőjével együtt az ítélet ellen fellebbezett.

A Győri Ítélőtábla a május 15-én kihirdetett határozatában egyetértett a főügyészség álláspontjával, a férfi bűnös, törvényes az életfogytig tartó büntetés kiszabása. A feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját az ítélőtábla 25 évben határozta meg.

(MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés