ACNEWS

Életveszélyben a magyar autósok, beindultak a bikák

A szerelemtől megbolondult nagyvad képes beugrani az autó szélvédőjén Fotó: police.hu
A szerelemtől megbolondult nagyvad képes beugrani az autó szélvédőjén Fotó: police.hu
Amennyiben túlélik, súlyos milliókat veszíthetnek az autósok, ha szerelemtől megbolondult szarvasbika kerül az útjukba.
Hirdetés
Ad image

Július 1-től új jogszabály lépett életbe: eszerint minden egyes közúton történt vadbalesetnél az autós köteles megtéríteni a vad okozta kárt. Hacsak nem tudja bizonyítani, hogy a baleset a vadászok hibájából történt, mert ők hajtották az útra a vadat. Ami ugye lehetetlen, hiszen minden vadász ellenérdekelt az igazmondásban.

Mint azt az AcNews megírta, az elmúlt évben mintegy 4 ezer vadgázolás történt Magyarország útjain, emiatt több ember is meghalt. Pár napja elkezdődött a gímszarvasbikák bőgése Gemencen is, ami különösen veszélyes a közlekedők számára. Ilyenkor Magyarország legnagyobb vadjai minden félelmet, óvatosságot mellőzve rohannak ki az utakra az autók elé, gyakran féktávolságon belül.

Talán emlékeznek még az olvasóink arra a 10 évvel ezelőtti esetre, amikor egy 150 kilós szarvasbika ugrott be egy Gellénházára tartó mentőautóba. A sofőr súlyos koponyasérülést szenvedett, később meghalt, míg az állat a helyszínen elpusztult.  

De nagyon gyakran tragédia történik akkor is, ha az úton váratlanul feltűnő vad miatt az autós félrerántja a kormányt, és a szembejövő kocsival ütközik, vagy az árokba csapódik. Szóval ha lehet, még óvatosabban vezessünk szarvasbőgés idején. Ha pedig megtörtént a baj, ne vigyük el az elpusztult vadat, hanem haladéktalanul értesítsük a rendőrséget, és a helyi vadásztársaságot.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés