ACNEWS

Életveszélyben van 15 magyar Gázában, állandóan menekülnek

Fotó: YouTube / Képernyőkép/ 7NEWS Australia
Fotó: YouTube / Képernyőkép/ 7NEWS Australia
Több mint egy tucat magyar állampolgár is a gázai övezetben rekedt, többször váltottak lakóhelyet az elmúlt napokban.
Hirdetés
Ad image

Tud a Külügyminisztérium a Gázában rekedt magyarokról, felvették velük a kapcsolatot. Naponta beszélnek velük – erősítette meg a hírt Paczolay Máté a Külügyminisztérium szóvivője az ATV Híradójának kérdésére.

Mint azt az AcNews megírta, október 7-én hajnalban palesztin Hamász terroristái brutális támadást indítottak Izrael ellen. Mintegy 5 ezer rakétát lőttek a határközeli városok lakóira. Izrael heves bombázással válaszolt a terrorcselekményekre, és szombat délután 4 óráig adott időt a palesztinoknak Géza északi részének elhagyására. Most kiderült, hogy 15 magyar állampolgár is Gázában tartózkodik. Ők abban reménykednek, hogy a Külügyminisztérium – a többi honfitársainkhoz hasonlóan – kimenekíti őket.

Az övezetben tartózkodó 15 magyar állampolgárral a konfliktus kitörése óta napi szinten folyamatos kapcsolatban vagyunk. A rendkívül nehéz helyzetük ellenére épségben vannak, de a biztonsági körülmények miatt többször is tartózkodási helyet kellett változtatniuk az elmúlt napokban – írta a Külügyminisztérium a csatornának küldött válaszában.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés