ACNEWS

Életveszélyes több elhanyagolt bicikliút Budapesten

Életveszélyes bicikliutak várják a bringásokat nap mint nap Budapesten Fotó: HírTV
Életveszélyes bicikliutak várják a bringásokat nap mint nap Budapesten Fotó: HírTV
Megdöbbentő felelőtlenség: a jég alatt éktelenkedő kátyúk tömkelege lesi a guruló áldozatokat Karácsony Gergely bicikliútjain.
Hirdetés
Ad image

Az elmúlt négy és fél év alatt a főváros vezetése több milliárd forintot áldozott a kerékpárútjak bővítésére. De azok fenntartására, karbantartására szinte semmi pénzt nem szánnak. Emiatt a Váci úton és az Üllői úton is guruló bringások testi épségét kátyúk, illetve befagyott tócsák veszélyeztetik – írja a Magyar Nemzet.  De számos helyen pedig a mostanra lekopott vagy a bizonytalan felfestések okoznak gondot. Ugyanis a járókelőket, és az autósokat is megzavarhatják. Egyes esetekben a főváros munkatársai a biciklisáv kijelölése előtt nem távolították el a korábbi felfestéseket. Így fordulhatott elő, hogy egy Geri-karókkal elválasztott biciklisáv kanyarodósáv és parkoló is maradt.

Máshol pedig nem festették újra az évek alatt lekopott felfestéseket. Ezzel bizonytalanságot teremtenek az ott elhaladókban, ugyanis sokan nem tudják értelmezni a kialakult helyzetet. A városvezetés láthatóan tud a problémáról, ugyanis a BKK korábban már készített egy térképet a kerékpárutak minőségéről. Azonban az elemzésükből számos, a főváros által kivitelezett, és mostanra rendkívül rossz állapotba került utat, többek között a nagykörúti bringasávokat is egyszerűen kihagyták. A másik gond, hogy a bicikliutakon sáros, mocskos, egykor zöldszínű Karácsony karók meredeznek. A látványuk hányingert keltő. Ezeket egyesével kell majd lemosni Karácsonyéknak, ami nem lesz olcsó mulatság.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés