ACNEWS

Életveszélyesek a rolleresek Budapest utcáin

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Útban vannak járdán, zebrán, úttesten, utálják őket az autósok, a gyalogosok, ha pedig kárt okoznak, nincs, aki megtérítse.
Hirdetés
Ad image

Szinte naponta olvasni arról, hogy Budapesten életveszélyesen cikázó rolleresek balesetet okoztak az úttesten, járdán vagy zebrán. Sokan úgy közlekednek a kis kétkerekűkön, hogy fogalmuk sincs róla, mi az a KRESZ. Jó hír, hogy július 16-tól bevezetik a kötelező biztosítást is. Igaz, csak a rollerek egy szűk csoportjára. Viszont a balesetek egy részében így helytáll a biztosító a keletkezett kárért. A másik jó hír, hogy KRESZ újraszabályozhatja a rollerek közlekedését a nagyvárosokban.

A Ripost megkérdezte az olvasóit, mit gondolnak a rolleresek közlekedési kultúrájáról. Lesújtó véleményt írtak. „Addig nem zavarnak, ameddig valamelyiken át nem megyek. Mikor 60-nal megyek autóval és elszáguld mellettem egy rolleres a sávokat váltogatva, úgy, mintha állnék, az ijesztő. A normálisakkal nincs bajom, de sajnos belőlük van a kevesebb” – írta egy autós. Egy másik olvasónak az a meglátása, hogy sokan közülük nem ismerik a közlekedési szabályokat, és mégis gyorsan mennek.

„Nem tartom normális dolognak, hogy elütnek a zebrán és a járdán. Bár sok kerékpáros sem különb. Valahogy szabályok közé kellene szorítani őket, hogy hol használhatják a rollereket” – vélekedett Csilla. „Nem lenne zavaró, ha meglenne a hozzá való közlekedési kultúra. Gyerekkorunkban mi is rollereztünk. Az úttesten haladó rolleres versenyez az autókkal. A járdán nagy sebességgel szlalomozik, hirtelen felbukkanásával riadalmat kelt…” – dohogta Ernő. „Rollerezni nagyon jó, de borzasztó, ahogy közlekednek velük. Mennek, mint az őrült, sokszor úgy, hogy egy óvodás gyerek még áll a rolleren velük. De sokszor látni, hogy telefonnal vagy étellel a kézben vezetnek. Számukra is kötelezővé tenném a bukósisakot” – írta Nóri. Aki amúgy maga is szeret rollerezni, de látja az árnyoldalait is.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés