ACNEWS

Elfogták a három legkeresettebb magyar gengsztert

A gátlástalan pedofil edző hosszú évekig rács mögött marad/fotó: Pixabay
A gátlástalan pedofil edző hosszú évekig rács mögött marad/fotó: Pixabay
Rács mögé került V. Sándor István, V. Roland és K. Erik Tibor, Magyarország legkeresettebb kábítószer kereskedője.
Hirdetés
Ad image

Mint az a rendőrség mai sajtótájékoztatóján elhangzott, V. Sándor István és társai 2020-ban és 2021-ben Kecelen és Kecskemét külterületén 300 millió forintot költött cannabis termesztésére és feldolgozására szolgáló rendszerre. Ezt egy professzionálisan felszerelt, számítógépes rendszer által távvezérelve működtették.  

Amikor az üzemet a debreceni nyomozók 2021. május 21-én felszámolták, 165 kg kábítószert (marihuána és kokain) foglaltak le. Ugyanakkor több mint 380 millió forintnak megfelelő vagyont koboztak el a bűnbanda tagjaitól. Őket a nyomozók azonosítottak, de közülük többen megléptek, ellenük európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

V. Sándor István és társai szökésük ideje alatt alatt Spanyolországba menekültek, éveken át bujkáltak külföldi álneveken. Közben kamionokba rejtve kábítószert juttattak el Magyarországra. A magyar bűnbanda 5 tagja 2022 októberében került be az EUROPOL Game Over elnevezésű médiakampányába, a legkeresettebb 54 európai bűnöző közé. Korábban még nem volt rá példa, hogy Magyarországról egyszerre öt körözött bűnöző szerepeljen a Most Wanted listán.

Idén májusban aztán olyan információk merültek fel, hogy V. Sándor István és társai a híres spanyol Costa Blanca tengerparti üdülőterületen rejtőzhetnek. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) debreceni és a győri osztálya felvette a kapcsolatot a spanyol Guardia Civillel.

Majd az ügyet felügyelő Zala Vármegyei Főügyészség az EUROJUST (Európai Unió Büntető Igazságügyi Együttműködési Ügynöksége) segítségét kérte, mivel fontos bizonyítékokat is kerestek a nyomozók a bűnszervezet rejtekhelyén. Ezt az alicante-i ügyészség és a spanyol bíróság engedélyezte.

A KR NNI részéről Boross Zoltán r. ezredes, a Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály vezetője beszélt az ügy részleteiről, míg a spanyol elfogásokról María del Camino Martínez de Banos Martínez de Morentin hadnagy. Aki a Guardia Civil Alicante EDOA (Equipo Delincuencia Organizada Antidroga) kábítószer elleni egység vezetője.

A művelet kiemelten fontos eseményként könyvelhető el, tekintve, hogy a spanyolokkal közös akcióban három magas szintű szervezett bűnözőt sikerült egy időben elfogni. A nemzetközi bűnügyi együttműködésben megvalósult rajtaütés 2023. július 19-én a spanyolországi Calp településen történt. A három elfogott személyt – V. Sándor István, V. Roland és K. Erik Tibor magyar állampolgárokat – szökésükkor Európa legkeresettebb bűnözői közé sorolták.

Az elfogott bűnözők életfogytig tartó szabadságvesztésre számíthatnak.

A nyomozók munkája ebben az ügyben még korántsem ért véget, hiszen a bűnszervezet két tagja továbbra is szökésben van. Az ő felkutatásuk is kiemelt feladat. Bagaméri Tamás és Csikós András ellen továbbra is körözés van érvényben – írta a police.hu. Mind a ketten Magyarország körözési toplistáján szerepelnek, míg Bagaméri Tamás 2023. július 25-e óta átvette V. Sándor István helyét az EUROPOL körözési toplistáján.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés