ACNEWS

2024. September 23.   |   Tekla napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Elfogták a pilisvörösvári gyújtogatót – 4 ház égett porig

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Őrizetbe vették és kezdeményezték a pilisvörösvári gyújtogató letartóztatását, aki a feleségét és családját akarta felgyújtani.
Hirdetés
Ad image

Hajtóvadászatot indított a rendőrség a pilisvörösvári gyújtogatós rém ellen, aki a feleségét és családját akarta megölni, emiatt négy házat is porrá égetett. Mint azt az AcNews az elsők között megírta, a féltékeny férfj úgy összeveszett a feleségével, hogy dühében egy kannából benzint locsolt rá.  Nem állt meg itt, hanem kirohant a házból, és az ablakokra is benzint öntött, majd meggyújtotta azt. A lángok magasra csaptak, pillanatok alatt átterjedtek három másik, szomszédos épületre is.

A szomszédokat is tönkretette

Amikor a megtámadott feleség észrevette, hogy lángokban áll a tető, a gyerekeivel együtt kirohant az udvarra. Közben a szomszédok riasztották a tűzoltókat és a rendőrséget. Mire megérkezett a segítség, addigra mind a négy családi ház teteje teljes terjedelmében égett. Végül eloltották a tüzet, felmérték a károkat. A végeredmény lesújtó volt: mindegyik ház lakhatatlanná vált.

A dühös szomszédok korábban megpróbálták elfogni a bámészkodó gyújtogatót, de elmenekült. A rendőrség országos körözést adott ki, hajtóvadászat indult utána. A 32 éves férfi egy napig tartó bujkálás után besétált a VIII. kerületi rendőrkapitányságra és feladta magát. Ellene különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt indított nyomozást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság – adta hírül a police.hu. Amennyiben a bíróság a gyújtogatót bűnösnek találja és jogerősen elítéli, akár 15 év fegyházbüntetésre is számíthat.

Az anya a két gyerekét is tűzhalálra ítélte

Egy éve Hajdúböszörményben kattant meg egy 52 éves édesanya, aki két gyereke életére törve éjjel rájuk gyújtotta az otthonukat. Előtte napokig veszekedéstől volt hangos a házuk. Ott is a szomszédok riasztották a tűzoltókat. Egyszerre több szoba is lángra kapott, ami szándékos gyújtogatásra utalt. szerencsére a 19 éves lány még időben kijutott a házból, de a 25 éves bátyja a szobában rekedt, őt a tűzoltók menekítették ki. A férfit súlyos, a húgát és az anyját könnyebb égési sérülésekkel szállították el a mentők. Azóta a szándékos gyújtogatással és emberölési kísérlettel gyanúsított anya letartóztatásban várja a bírósági tárgyalást. Amennyiben bebizonyosodik a bűnössége és jogerősen is elítélik, 15 év fegyházbüntetésre számíthat.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés