ACNEWS

Elhunyt Csűrös Karola – Barátnője szerint, már nem akart élni

Pásztor Erzsi zokogógörcsöt kapott a 85 éves legenda halálától.

Hirdetés
Ad image

Pásztor Erzsi zokogógörcsöt kapott a 85 éves legenda halálától.

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Csűrös Karola. A Szomszédok Etusának halálhírét a Madách Színház jelentette be pár perccel ezelőtt a Facebook oldalán. A színésznő egészsége az utóbbi években megrendült, többször kezelték kórházban, trombózist kapott és férje, Horváth Ádám halála óta képtelen volt elhagyni a lakását.

Pásztor Erzsi hosszú évtizedek óta barátnője volt a legendás színésznőnek. A Kossuth-díjas művésznő azonban körülbelül két hete megérezte, hogy a színésznővel nagy a baj.

„Sokkolt a halála, kiborultam. Hatodikán voltunk ott a születésnapján Tóth Enikővel, de azt láttuk, már nem volt olyan, mint régen. Kacsamájat csináltam neki, zsírjában, nagyon szerette. Nem tudta már úgy kifejezni magát, ahogy korábban, kereste a szavakat… nem volt már önmaga. Akkor azt éreztem, ez lesz az utolsó találkozásunk. Vártam, hogy hívjon, de többet már nem fog. Az utóbbi pár napban már csak szunyókált, szinte föl se kelt. Szerencsére nyugodt, szép halál jutott neki, elaludt és nem kelt fel többé. Két éve, a férje halála óta bezárta magát, nem akart már ő élni Ádám nélkül. Remélem, most már együtt vannak” – bontotta a vonalat zokogva a művésznő.

A Madách Színház a következő szavakkal emlékezett meg a művésznőről:

„1959-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Cserfes, jókedvű naivaként kezdte pályáját, modern lányfigurák megformálásával. Hamar rátalált saját művészi hangjára, karakterszerepek megformálásával, vígjátékokkal érte el legnagyobb sikereit. Első jelentősebb filmszerepét a Két emelet boldogság című filmben kapta 1960-ban. 1962-ben szerződött a Madách Színházhoz. Öt évtizeden át volt a színház tagja, derűs személyiségével jókedvet hozott mindennapjainkba. Célia, Shakespeare Ahogy tetszik című vígjátékában, Margit a Régimódi történetben, fantasztikus komika Ray Cooney: Ne most, drágám! című komédiájában. Utolsó bemutatója a Forgószínpad volt, amelyben többek között Psota Irénnel, Pásztor Erzsivel, Békés Italával, Für Anikóval, Kállai Ilonával, Lehoczky Zsuzsával és Zenthe Ferenccel játszott együtt.  Férje, Horváth Ádám teleregényében, a Szomszédokban lett országosan ismert és nagyon népszerű. Örökre mindenki számára Etus maradt, talán azért, mert ő maga volt a kedvesség, a gondoskodás, az életigenlés és a humanizmus.  Művészetét 1993-ban Erzsébet-díjjal és Déryné-díjjal ismerték el, 2001-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét, 2006-ban Érdemes művész lett. Csűrös Karolát a Madách Színház saját halottjának tekinti. Karcsika, sosem felejtünk el”– írta a színház.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés