ACNEWS

Megerőszakoltak egy lányt, mégis őt itélték börtönre

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
A 23 éves Roxana Ruiz egy inggel és puszta kézzel védekezett erőszakos támadójával szemben. De önvédelme miatt most hat évre börtönbe kell mennie.
Hirdetés
Ad image

Valószínűleg az ellenállása mentette meg a mexikói nő életét. Egy 22 éves férfi rátámadt, megerőszakolta és megöléssel fenyegette. A lány visszavágott, és megfojtotta az inggel.

Roxanat hat év és két hónap börtönbüntetésre ítélte a bíró. Önvédelemből cselekedett, de túlzott erőt alkalmazott, ezzel indokolta az ítéletet.

A nő egy bárban találkozott a férfival. Aki aznap este felajánlotta, hogy hazakíséri, és megkérdezte, maradhat-e nála, mert túl sokáig tartana hazamennie. A nő gyanútlanul beleegyezett, hogy a férfi egy a földre rakott matracon töltse az éjszakát.

Éjaszka azonban megtámadták. 

Roxana Ruiz könnyek között adott interjút az „Emeequis” portálnak a fogolytábor előtt, így emlékszik vissza az éjszakára: „Visszalöktem, a földre esett, a nyakába tudtam tekerni az ingem.” Hozzátette: „Csak az életemet akartam megmenteni egy erőszakolótól. Életveszélyben voltam. Az én életem, vagy az ő élete.”

Nem használt fegyvert, csak az inget. Csakhogy pánikba esett, és megpróbálta feldarabolni a holttestet.  

Roxana a jövő héten fellebbez az ítélet ellen, mondván, nem kapott megfelelő eljárást. Ügyvédje azt mondja, a nőn nem végeztek nőgyógyászati ​​vizsgálatokat, és kilenc hónapig őrizetben tartották, mert nem hittek neki.

A hat év börtönön kívül csaknem 300 000 peso (mintegy 6 millió forint) pénzbüntetést is kell fizetnie az elhunyt családjának a gyilkosság miatt – írja a blick.ch

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés