ACNEWS

Ellenőrzi a repülőtér a WC-ben tartózkodó utasokat

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Annak érdekében, hogy a repülőtér mosdói mindig tiszták legyenek, 300 mozgásérzékelő számolja a WC látogatását.
Hirdetés
Ad image

Semmi sem rontja el jobban a WC-látogatást, mint a bűz és a piszok. A zürichi repülőtér most hadat üzen a koszos vécéknek – a legmodernebb technológia segítségével. Karácsonyig mintegy 300 érzékelőt szerelnek fel a 750 WC-ben, amelyek regisztrálják a fülkékben történő mozgást, és számolják a látogatókat.

A mozgások rögzítése révén a repülőtér meg tudja majd számolni, hogy hányan ürítettek. Ez azt jelenti, hogy a forgalmas időszakokban rövid időn belül további takarítást lehet végezni. A rendszer azt is felismeri, hogy egy személy mennyi ideig tartózkodott a WC-ben, és így fel tudja mérni, hogy szükséges-e a létesítményt fertőtleníteni – írja a blick.ch.

Az érzékelőket közvetlenül a bejárati területek fölé tették. A telepítés további előnyökkel jár. A felhasználók például egy gombnyomással jelenthetik, hogy kifogyott a vécépapír, és hogy mennyire tiszta a vécé. Nem csak emojikkal, hanem közvetlen felszólításokkal, például „Tisztítás szükséges”.

Így sokkal könnyebbé válik a WC-berendezések hatékony karbantartása. „A minősítéseddel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy a tisztasági színvonal még magasabb legyen” – írta az Instagramon Daniel Ammann menedzser, aki a reptéri mosdók takarításáért felel.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés