ACNEWS

Ellepték a kínaiak Magyarországot

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Megháromszorozódott a kínai turisták száma Magyarországon az elmúlt négy évben. Öt szakmai elismerést kaptunk Kínától.
Hirdetés
Ad image

Közel 200 millió kínai turista és üzletember árasztja el a világot, ez kiemelten fontos a magyar turizmus számára is. Emiatt is nagy jelentőségű, hogy Magyarország érdemelte ki a Minőségi Desztináció arany fokozatát az egyik legismertebb és legnagyobb múltra visszatekintő utazási magazin, a National Geographic Traveler kínai kiadásától. Továbbá a szintén népszerű nemzetközi Voyage Magazine Kínában megjelenő verziója az Év új feltörekvő desztinációjának választotta országunkat − írja közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Mindezek mellett pedig az Infostart értesülései szerint két díjat is nyertünk az MTÜ Kína vezető turisztikai médiuma, a National Tourism News versenyén: a Legjobb térségi innovációk és azok promóciója kategóriában dobogós helyezést ért el. Ráadásul a TOP 5 legjobb tanulmányút díjazottjai között is helyet kapott hazánk. Az egyik meghatározó szálláshelyfoglaló platform, a Tongcheng Travel pedig 2023 legjobb partnere címmel jutalmazta a kínai-magyar turizmus fejlesztéséért megvalósított együttműködéseket.

2022-ről 2023-ra pedig a négyszeresére nőtt a Kínából Magyarországra érkező vendégforgalom mértéke. A szakértők idén további bővülésre számítanak. Ez annak is köszönhető, hogy a Schengeni-övezet államai közül elsőként Magyarországon fogadhattunk Kínából érkező turistacsoportokat az év eleji nyitás után.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató központ adatai szerint 2023-ban 320 százalékkal több kínai turista érkezett Magyarországra, mint a csúcsévnek számító 2019-ben.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés