ACNEWS

Ellopták Kóbor János aranylemezét

A lemezt egy közösségi portálon kínálták eladása.500 ezer és 1 millió forint közötti összeget kérte érte.

Hirdetés
Ad image

A lemezt egy közösségi portálon kínálták eladása.500 ezer és 1 millió forint közötti összeget kérte érte.

Különös hirdetés bukkant fel néhány napja az egyik Omega rajongói facebook-csoportban. A banda egyik aranylemezét kezdte árulni egy ismeretlen: az Omega menedzsere szerint ez bizony lopott lehet – írja a Bors.

Az Omega Rajongók nevű csoportban feltűnt hirdetést azóta törölték. A szövegből ugyan nem derült ki, hogy melyik „bearanyozódott” albumról van szó, de a dátum miatt könnyen kikövetkeztethető, hogy az 1981-ben megjelent Az arc című kiadványt árulhatja az illető. Az album bizonyára több mint 100 ezer példányban kelt el, hiszen akkoriban ennyi kellett ahhoz, hogy egy lemez arannyá váljon.

Az aranylemez Kóbor Jánosé volt, de sem a 2021 decemberében elhunyt zenész családja, sem az Omega menedzsere nem tudja, hogyan lophatták el azt.

„Hogy őszinte legyek, én csak hallomásból tudom, hogy valaki hirdette az egyik Omega-aranylemezt, ami szerintem is Az arc lehetett. A hirdető már levette a posztot. Én felvettem a kapcsolatot Mecky özvegyével és az első családjával is, de senki sem tudja, hogyan kerülhetett a lemez egy ismeretlenhez. Az az igazság, hogy Mecky nem otthon tartotta ezeket a relikviákat. Mind megvolt, nagy becsben is tartotta őket, de nem volt az a típus, aki minden nap a saját és a zenekar sikereit akarta nézegetni az otthonában. Éppen ezért, senkinek nem tűnt fel, hogy ez a bizonyos lemez hiányzik. Persze, az sem kizárt, hogy egy hamisítványról van szó, de mindenesetre az gyanús, hogy egy újságírói megkeresés után a hirdetés eltűnt a csoportból” – mondta Trunkos András.

Mielőtt törlésre került volna a hirdetés, a hozzászólások alapján a Bors kiderítette, hogy az eladó 500 ezer és 1 millió forint közötti összeget kért a lemezért, amelyet állítólag már tavaly októberben is meghirdetett.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés