ACNEWS

Előkerült a világ legpusztítóbb F-35-ös vadászbombázója

Megtalálták a lezuhant F-35-ös vadászbombázó roncsait fotó: honvédelem.hu
Megtalálták a lezuhant F-35-ös vadászbombázó roncsait fotó: honvédelem.hu
Napokig keresték a világ legdrágább vadászrepülőjét, melyet katapultáló pilótája magára hagyott a levegőben.
Hirdetés
Ad image

Felsóhajthatnak az amerikai hadsereg vezetői. Több napos keresés után kétórányira északkeletre a charlestoni egyesített támaszponttól, Williamsburg megyében megtalálták az F-35-ös roncsait. A katonai hatóságok a nyilvánosságot arra kérték, hogy tartsák távol magukat a területtől, hogy a nyomozók elvégezhessék a munkájukat – írta a telex.

Mint azt az AcNews megírta, a hadsereg a nyilvánosságot kérte, segítsenek megtalálni a a Dél-Karolinában eltűnt gépet. A pilóta a gép műszaki hibája miatt katapultált, és biztonságban földet ért North Charleston környékén. A katapultáló pilótát kórházba szállították, állapota stabil.

Jeremy Huggins, a charlestoni egyesített támaszpont szóvivője az NBC Newsnak azt mondta, a gép robotpilóta üzemmódban maradt, miután a pilóta katapultált. A hatóságok szerint az F–35-ös ezután még egy ideig a levegőben maradhatott, ami megnehezítette a megtalálását.

„Vélhetően amikor a pilóta katapultált, a transzponder elektronikája megsült. Így a hadsereg már nem tudta követni a gép helyzetét” – mondta J. J. Gertler, a Teal Group védelmi tanácsadó cég vezető elemzője a BBC-nek.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés