ACNEWS

Nő lesz a Twitter vezére

Fotó: Youtube
Fotó: Youtube
Elon Musk nemrég közölte, hogy új vezérigazgatót talált a Twitter élére. A nevét még nem mondta el, de annyit elárult, hogy egy nőről van szó.
Hirdetés
Ad image

Az új vezérigazgató a következő hetekben veszi át a Twitter vezetését, amely nemrég változtatta meg a nevét X Corp. névre – közölte Musk.

A Wall Street Journal arról számolt be, hogy Linda Yaccarino, az NBCUniversal reklámszakmai vezetője tárgyalt Muskkal a posztért.

Decemberben Musk a platformon egy szavazást indított, amelyben arról kérdezte a felhasználókat, hogy vissza kellene-e lépnie a Twitter vezérigazgatói posztjáról. Ez a felhasználók többségének igenlő szavazatával zárult.

Musk akkor azt mondta, hogy betartja a szavazás eredményét. Később viszont visszakozott, és azt mondta, hogy átadja a szerepét, „amint találok valakit, aki elég bolond ahhoz, hogy elvállalja a munkát”! Februárban megismételte, hogy az év végéig tervezi megtalálni az utódját.

A milliárdost számos kritika érte a Twitteren végrehajtott irányelvi változtatások miatt, amelyek gyakran egyértelmű indoklás nélkül történtek, és aggályokat vetettek fel a felhasználókban.

Musk közben megpróbálta meggyőzni a hirdetőket, hogy csatlakozzanak újra a platformhoz, miután sokan elmenekültek a gyűlöletkeltő magatartással kapcsolatos aggodalmak, a Twitter tömeges elbocsátásai vagy a vállalat jövőjével kapcsolatos kérdések miatt.

De szembesült a Tesla (TSLA) részvényeseinek kritikájával is, akik aggódnak amiatt, hogy a Twitter elvonja Elon figyelmét.

Még ha Musk készül is visszalépni a vezérigazgatói pozícióból, valószínűleg továbbra is jelentős befolyása lesz a vállalat jövőbeli irányvonalára – írja a CNN.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés