ACNEWS

Elrabolt 5 éves kisfiút fojtottak a Dunába

Bécs, Új-Duna / Fotó: wikimedia-közkincs
Bécs, Új-Duna / Fotó: wikimedia-közkincs
Nagy erőkkel nyomoznak az apa után, aki az anyát kalapáccsal verte, aztán elrabolta a közös gyermeküket. És a folyóba fojtotta.
Hirdetés
Ad image

A kisfiút az édesanyját ért majdnem halálos támadás után rabolták el – a nőt a gyermek apja fegyverrel fenyegette meg, majd végül egy kalapáccsal súlyosan megsebesítette a fejét és az arcát. Lehet, hogy nem csak a gyerek, de a 41 éves férfi is a Duna vizében lelte a halálát.

A bécsi vízirendőrség munkatársai szombat este 6 óra körül találták meg a kisfiú holttestét a Dunában, egy jól ismert gát közelében. Az újraélesztési kísérletek kudarcot vallottak, és már csak az 5 éves Denny halálát lehetett megállapítani. A nyomozás és az erőszakos cselekmény elkövetőjének felkutatása teljes gőzzel folyik. „Egyelőre nem tudjuk, hogy a holttest mióta volt a vízben, a boncolást gyorsan el kell végezni” – mondta az osztrák rendőrségi szóvivő.

Az ötéves fiú halálának pontos okát még tisztázni kellene, de csak kevesen kételkedtek a Krone helyi riportjában is megfogalmazódva a bujkáló apa bűnösségében. „Minden bizonnyal az apa volt az. Megölte a gyermekét és majdnem megölte az anyát, majd elmenekült. Ez egy beismerő vallomás. A fiú most az angyaloknál van” – mondta egy lakó a dunaszigeti beszélgetésben.

Miközben a férfi holtestét is keresik, a bécsiek a szigeten élvezik a napsütést a gyerek holteste közelében napozva. „Ez tiszteletlenség. Most már tényleg hazamegyek, mert elvesztettem a szép nap örömét” – nyilatkozta döbbenten egy tanár.

A hajtóvadászat lázasan folyik az afrikai Libériából származó gyermek szökevény apja után. A férfinek már korábban haza kellett volna vinnie a kisfiút a láthatásról, de ehelyett egyedül jelent meg az anyánál, és bántalmazta – a kisfiú nem volt vele.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés