ACNEWS

Elraboltak egy 5 hónapos kisbabát – külföldieket keres a rendőrség

Jogtalanul vehette magához és vitte ismeretlen helyre egy külföldi házaspár az 5 hónapos csecsemőt.

Hirdetés
Ad image

Jogtalanul vehette magához és vitte ismeretlen helyre egy külföldi házaspár az 5 hónapos csecsemőt.

A Dabasi Rendőrkapitányság egy öt hónapos csecsemőt keres, akit egy külföldi pár feltehetőleg jogtalanul vett magához, majd ismeretlen helyre távoztak vele.

Az öt hónapos gyermek, Szabó Kitti, tavaly karácsony előtt tűnt el. A rendőrség oldalán található körözési adatokból kiderül, hogy a csecsemő eltűnése miatt a Pest vármegyei kapitányság folytatja az eljárást, a baba pedig jelenleg is eltűnt, ismeretlen helyen lévő személyként szerepel – írja a Blikk.

Az ügy hátterében feltehetően egy gyámügyi eljárás áll. A tavaly augusztusban született gyereket ugyanis egy brit férj és afgán felesége akarta örökbe fogadni. A kislányról a vérszerinti anyja lemondott, ezután a házaspár Ócsán kikérte a gyermeket a kijelölt gyámtól, aki oda is adta nekik. Később azonban ismeretlen helyre távoztak, és azóta sem lehet őket elérni.

Értesülések szerint az örökbefogadási folyamat közben a hivatal eljárási hibát követett el, és a gyermek átadásához szükséges hivatalos eljárás valójában nem is zárult le, mivel az örökbe fogadó házaspár még a kötelező meghallgatáson részt sem vett. A külföldi pár tehát szabálytalanul vette magához a gyermeket. A csecsemő utoljára egy ócsai hivatásos nevelőszülőnél volt elhelyezve, onnan vitték el.

Egyelőre azt sem lehet tudni, hogy a brit–afgán házaspár, akiknek a kislány már a második örökbe fogadott gyermeke lett volna, hogyan kerülhetett az örökbefogadók listájának elejére.

Az üggyel kapcsolatban a Magyar Nemzet megkereste a területi gyermekvédelmi szakszolgálatot, valamint a rendőrséget, ám egyelőre nem érkezett válasz a kérdéseikre.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés