ACNEWS

Élt három napot: összetörték a Ferenc téri Turul-G-t

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook
Ledöntötték, összetörték a díjnyertes művészi alkotást, de mindent felvett a köztéri kamera, amit már a rendőrség vizsgál.
Hirdetés
Ad image

Megdöbbentő barbárságról, szoborgyalázásról számolt be Baranyi Krisztina, ferencvárosi polgármester. A Ferenc téren mára virradó hajnalban ledöntötték a Public Art pályázat díjnyertes szobrát, a Turul-G-t – írta a 24. De jó eséllyel elfogják a hatfős rongáló bandának minden tagját, ugyanis a köztéri kamera kiváló minőségű felvételt készített róluk.

A híradáshoz a Facebookon hozzászólók többsége azonban nem sajnálja ami törtét, volt akif eltételezte, deirekt arra vártak akiállítók, hogy valaki tönkretegye a „művészetüket”.

„Nem csoda, hogy kiverte a biztosítékot. Ez minden, csak nem műalkotás… bárki leverte volna” – szögezte le a Tímea nevű olvasó. „Jól tették, baromi ízléstelen egy szar” tette hozzá Balázs. „Ott kellene hagyni, mert ez a performansz teljesítette ki a szobor mondanivalóját” – vélte Gábor.

Pedig a ferencvárosi polgármester a szobor átadása alkalmából  még optimista volt. Túlzottan is. Mint a Facebook oldalán írta, őszintén bízott benne, hogy „most nem azoknak lesz igazuk, akik azt mondták, úgyis jönnek a nácik és tönkre teszik egy művész munkáját”. A köztéri alkotást pénteken állították ki és az eredeti tervek szerint két hétig lett volna látható a Ferenc téren. De csak három napot bírt ki épségben. „A szobor története szerint a mondabeli Turul elragad egy G-osztályú Mercedes terepjárót. A Mercedes G-osztály manapság az orosz maffiához és a világ gazdagjaihoz, oligarcháihoz kötődik” – írta akkor Baranyi. Most azon tűnődik, hogy vajon a turul vagy a G-Merci zavarta a vandálokat.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés