ACNEWS

Eltörölték a nőket az angol szülészeteken

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Az „anya” és a „nő” szavak használata is tilos
Hirdetés
Ad image

Brit kórházak, szülészetek tucatjai engedélyezték, hogy transznemű közösségek szervezetei osztályozzák őket. Az értékelésben lepontozzák azokat az egészségügyi intézményeket, amelyek olyan szavakat használnak, mint az „anya” és a „nő”.

A sokszínű és befogadó munkáltatói és ellátási szolgáltató intézményeket az NHS Rainbow Badge Scheme (NHS szivárványos jelvényrendszer) részeként un. woke csoportok értékelik, és jutalmazzák a nemi alapú nyelvezet elhagyásáért. Meg kell kérdezni a nőket, milyen személyes névmással illessék őket.

A kórházak, szülészetek jutalmat kapnak a nemsemleges mosdókért, pontokat kapnak azért is, ha a szülészeti betegeket nem nőknek, hanem csak „kliensnek” nevezik. Amennyiben a méhnyakszűrő klinikákat a „női egészségügy” helyett „kolposzkópiának” hívják, szintén jutalomban részesülnek. A programot a transzneműek jogait védő lobbicsoportok, például a Stonewall és az LMBT Foundation működtetik, akik a minősítést végzik – írja a thesun.co.uk.

Ranil Jayawardena volt kabinetminiszter elítélte a programot, és felszólította a minisztereket, hogy lépjenek közbe. Azt mondta: „Úgy tűnik, az NHS hajlandó eltörölni a nőket, hogy a radikális ideológiai irányultságú kampánycsoportok kedvében járhasson. A minisztereknek közbe kell lépniük.”

Azokat a munkatársakat, akik pusztán a betegeket akarják kezelni, és ezért felszólalnak az NHS nemi identitásra való összpontosítása ellen, homofóbnak és transzfóbnak bélyegzik. Ez a hozzáállás egyeseknél keményebb következményekkel jár a főnökük részéről.

A programot egyébként eredetileg az NHS (Országos Egészségügyi Szolgálat) alkalmazottai számára hozták létre, hogy zománcos kitűzővel támogathassák az LMBT csoporthoz tartozókat. Az NHS England azonban ezt „értékelési és akkreditációs modellé” alakította át, hogy a kórházakat befogadásuk alapján osztályozza.

Az NHS England azonban egy olyan túlzó megállapodást kötött, amelynek értelmében vezető jótékonysági szervezetek osztályoznák az egészségügyi szervezeteket inklúziós munkájuk alapján. Végül a 77 egészségügyi intézmény küzül 35 kapott bronz minősítést, ezüstöt pedig csak a Newcastle Hospitals NHS Foundation Trustnek adtak. További 28 intézmény csak „kezdeti stádiumú tanúsítványt” kapott.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés