ACNEWS

2024. September 21.   |   Máté, Mirella napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Eltűnt a Tiszából a víz – de életveszélyes átalmenni gyalog – VIDEÓ

Fotó: Pixabay/illusztráció
Fotó: Pixabay/illusztráció
Akkora aszály sújtja Kelet-Magyarországot, hogy néhol száraz lábbal is át lehet kelni a folyómedren a felbukkanó homokpadok miatt.
Hirdetés
Ad image

A hosszú ideje óta tartó szárazság miatt a Tiszából néhol eltűnt a víz, a felbukkanó homokpadokon gyalog, száraz lábbal el lehet átjutni a túlsó partra. De szoljon.hu. szerint ez nem ajánlott. Mint azt a hírportál látványos videóval illusztrálta, a Közép-Tisza-vidéken több helyen is át lehet sétálni a folyó medrén. A felvétel tanúsága szerint Vezsenynél szinte félig kiszáradt Tisza.

„Az elmúlt időszak rendkívüli aszálya, csapadékhiányos, hőmérsékleti rekordokat döntögető túlfűtöttsége manapság látványos természeti jelenséget produkál a Tisza számos szakaszán.  Cibakházánál például ismét előbukkant az óriási homokpad, mely szigetként emelkedett ki a folyóból, és bárki meglátogathatja. A szőke folyó alacsony vízállása Vezsenynél is szemet gyönyörködtető homokszigeteket hozott létre” – írta a lap.

A Tisza manapság nyaranként több részen lábbal is átjárható, azonban ezt kipróbálni életveszélyes a medermélyedések és az örvények miatt. A rendkívüli hőség és a tomboló aszály miatt nyaranta több helyen is rekordalacsony vízállás figyelhető meg, így váltak láthatóvá két évvel ezelőtt Szolnoknál a török kori híd maradványai.

A videót IDE KATTINTVA megtekintheti.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés