ACNEWS

2024. September 20.   |   Friderika napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Élve égeti el a Hamász a túszokat

Fotó: pixabay
Fotó: pixabay
Kegyetlenül kínozza halálra áldozatait a Hamász – az igazságügyi szakértők is összeomlottak a látványtól.
Hirdetés
Ad image

A Hamász mészárlásai után sok áldozatot már nem lehetett emberi lényként felismerni. Egy orvos szerint a Hamász „élvezte és ünnepelte a gyilkosságokat”.  

Törvényszéki orvosok vizsgálják a Hamász mészárlás áldozatainak maradványait a Tel-Avivban található Abu Kabirban, az izraeli törvényszéki orvosi központban.

Sok mindenhez hozzá vannak szokva a munkájuk során. De a mintegy 200 törvényszéki patológus, köztük izraeliek és külföldiek, zaklatottnak tűnnek, miközben a Hamász mészárlás áldozatait vizsgálják. Erről számol be a Media Line amerikai közel-keleti portál a Tel-Avivban található Abu Kabirból, az izraeli orvosi központból származó jelentésében.

Képek itt láthatók – csak 18 éven felüliek kattintsanak.

Az orvosszakértőket „láthatóan megzavarták a bizonyítékok” – számol be a Media Line a központban látottakról. „Minden igyekezetük ellenére -, hogy objektívek maradjanak, ahogy azt a szakma megköveteli -, sokan elsírták magukat a nap folyamán”.

A maradványok között elszenesedett kezeket találtak, mély vágásokkal. Ezek nyilvánvalóan arra utalnak, hogy az áldozatok kezét a hátuk mögött összekötötték fémdróttal, mielőtt élve elégették volna őket. Megvizsgáltak egy elszenesedett hústömeget is, amelyről első pillantásra nem lehetett megállapítani, hogy egy emberi maradvány-e. Vagy két emberé… Csak egy CT-vizsgálat hozott bizonyosságot. A két összefort gerinc maradványainak egyike egy felnőtté, a másika egy fiatal gyereké. A törvényszéki szakértők úgy vélik, hogy a szülőt és a gyermekét fémdrótokkal kötötték össze egy végső ölelésben, majd meggyújtották.

„Az elszenesedett holttestek aránya magas. Sokuk kezén golyó okozta sebek vannak, ami azt mutatja, hogy az áldozatok a kezüket az arcuk elé tették, hogy megvédjék magukat. Tudjuk, hogy sokakat élve elégettek az otthonukban. Korom van a légcsövükben és a torkukban. Ez azt jelenti, hogy még lélegeztek, amikor felgyújtották őket” – mondja Dr. Chen Kugel, az Abu Kabir igazgatója.

A megégett áldozatok valószínűleg a szén-dioxid és a korom belélegzése miatt korábban haltak meg, mint mielőtt a tűz végzett velük.

Az áldozatok életkora 3 hónapostól a 90 éves korig terjed. Sok holttesre, köztük csecsemőkére is, fej nélkül találtak rá – mondta Dr. Kugel. Lefejezték őket.  

Jelenleg Izrael négy helyszínén dolgoznak a szakemberek azon, hogy azonosítsák a holttesteket és kiadják őket a temetéshez. Mintegy 350 holttestet még nem sikerült azonosítani. „Vannak, akiket soha nem fogunk megtalálni és azonosítani” – mondja Kugel.

„Szeretném, ha a világ tudná, hogy a Hamász élvezte a gyilkosságokat” – mondja Nurit Bublil, az Abu Kabir Központ DNS-laborjának vezetője. „Ez nem egy csata, nem egy katonai konfliktus, nem egy állami konfliktus vagy politikai konfliktus volt. A Hamász annyira élvezte a gyilkosságokat, hogy mindent megtettek, hogy megünnepeljék a gyilkosságokat”.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

18+

Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves?

Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!