ACNEWS

Elvis unokái nem örökölnek semmit, az anyjuk felélte nagyapjuk minden pénzét

LIsa Merie Presley 1993-ban, 25 évesen örökölt 100 millió dollárt, amit mostanra elköltött.

Hirdetés
Ad image

LIsa Merie Presley 1993-ban, 25 évesen örökölt 100 millió dollárt, amit mostanra elköltött.

A Memphis külvárosában található, Graceland, ahol Elvis egykor élt, még megmaradt. Immár 40 éve turistalátványosság, évente 600 ezer látogató keresi fel.
Lisa Marie, aki a házban nőtt fel, valószínűleg három még éő gyermekére – Riley Keough színésznőre, és 14 éves ikerlányaira, Harper Vivienne-re és Finley-re hagyta a híres ingatlant. Egyetlen fia, Benjamin Keough 2020 júliusában öngyilkos lett, miután hosszas harcot vívott a kábítószer-függőséggel és a depresszióval –  szemlézte a Life.hu.

racelandet Elvis vásárolta meg 1957 tavaszán: az 1939-ban épült házat és az ahhoz tartozó telket 100 000 dollárért adták el akkor a fiatal zenésznek, mely 1977-ben bekövetkezett halálakor egyetlen gyermekére, Lisa Marie-ra szállt.

Lisa Marie édesanyja, Priscilla – aki 1973-ban vált el Elvistől – turisztikai látványossággá alakította a megroggyant birtokot, majd 1982-ben megnyitotta a látogatók előtt.

Ma már évi 600 000 látogató keresi fel Gracelandat – így a turisták számában a Fehér Ház és a Biltmore Estate után a második helyen áll. 

Azt, hogy Lisa Marie három lánya mennyi pénzt örököl, továbbra sem világos. Annak ellenére, hogy nagyapjuk minden idők egyik legtöbb lemezt eladó zenésze volt, a pénzügyei gyakran bizonytalanok voltak, köszönhetően pazar életmódjának és nagylelkűségének.

Amikor 1977-ben meghalt, mindössze 5 millió dollárja volt a bankban – részben a menedzsere, Tom Parker ezredes által öt évvel a halála előtt kötött üzletnek köszönhetően: 1973-ban Parker eladta Presley összes mesterfelvételét az RCA Recordsnak 5,4 millió dollárért, ami azt jelenti, hogy a kiadó nem fizet jogdíjat az 1973 előtt megjelent számokért. Elvis 23 stúdióalbumából mindössze öt jelent meg 1973 után.

Elvis vagyona, amelyet egykor 100 millió dollárra becsültek, 2015-re teljesen megszűnt létezni.

Lisa Marie 2003-ban bízta meg Barry Siegelt, aki a Provident Pénzügyi Menedzsment vezető ügyvezető igazgatója, olyan ügyfelekel, mint Al Pacino, Elijah Wood a pénz kezelésével. 

2005-ben Siegel eladta Lisa Marie részesedésének 85 százalékát az Elvis Presley Enterprisesnak, ami miatt elvesztette az irányítást apja nevének és képmásának jogai felett.

Siegel szerint az ügylet „több mint 20 millió dolláros adósságot számolt fel, amelyet Lisa felhalmozott, és több mint 40 millió dollár készpénzt és több millió dolláros bevételi forrást hozott létre”.

Lisa Marie elmondta, hogy millióit elveszítette a Core Entertainmentben, az American Idol mögött álló cégben, amely 2016-ban csődbe ment. Siegel ezután állítólag elkezdte felszámolni Lisa Marie vagyonát, hogy kiegészítse a bevételét.

2016-ban vált el negyedik férjétől, Michael Lockwoodtól, a válóperben pedig kiderült, hogy Lisa Marie Presleynek 10 millió dolláros adótartozása mellett 6 milliós adóssága van Nagy-Britanniában, illetve kifizetetlen számlákból és hitelkártya-tartozásokból további 750 ezer dollár adósságot halmozott fel – írja a Daily Mail.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés