ACNEWS

Emberkereskedelem és pénzmosás

A Győri Fellebbviteli Főügyészség az ítélet megváltoztatását indítványozza abban az ügyben, amelyben egy férfi - társai közreműködésével - a feltételes szabadsága alatt a prostitúció folytatásából élő barátnőjét álnokul kihasználta.

Hirdetés
Ad image

A Győri Fellebbviteli Főügyészség az ítélet megváltoztatását indítványozza abban az ügyben, amelyben egy férfi – társai közreműködésével – a feltételes szabadsága alatt a prostitúció folytatásából élő barátnőjét álnokul kihasználta.

A Fejér Megyei Főügyészség vádirata alapján eljáró Székesfehérvári Törvényszék a barátnőjét kihasználó férfit – mint visszaesőt – minősített emberkereskedelem bűntette és pénzmosás bűntette miatt 8 év 6 hónap fegyházbüntetésre, 8 év közügyektől eltiltásra ítélte, és megállapította, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. A bíróság a korábbi szabadságvesztéséből engedélyezett feltételes szabadságot megszüntette, és 1.399.000 forint vagyonelkobzást rendelt el. A férfi társai közül kettőt pénzmosás bűntette miatt 1-1 év – végrehajtásában 3-3 évre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélt, egyet pedig felmentett.

A nem jogerős ítélet szerint az elkövető szabadulását követően a prostitúció folytatásából élő sértettől annak érzelmeit és kiszolgáltatott helyzetét kihasználva 1.399.000 forint bevételre tett szert, amely a társai révén jutott el hozzá.

Az ítélet ellen az ügyész mind a 4 elkövető terhére fellebbezést jelentett be, de fellebbezett 3 vádlott, illetve a védőik is.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség szerint a barátnőjét kihasználó férfi pénzmosási bűncselekményének rendbeliségét indokolt megváltoztatni. Vele szemben súlyosabb büntetés kiszabása szükséges, melynek során külön ki kell emelni az életmódot nem, csak nevet változtató vádlott társadalomra veszélyességét, miután súlyos bűncselekmények miatt kiszabott büntetéséből engedélyezett feltételes szabadsága alatt követett el újabb bűncselekményeket.

A férfi társaival szemben is súlyosabb büntetést kell kiszabni.

A fellebbviteli főügyészség megítélése szerint továbbá az elkövetők pénzmosási bűncselekménye bűnszövetségben elkövetettnek minősül, a felmentett vádlott is ebben bűnös, aki felfüggesztett szabadságvesztésre ítélendő.  Másodfokon a Győri Ítélőtábla dönt. (ugyeszseg.hu)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés