ACNEWS

Emberrablásért letartóztattak egy magyar nőt Abu Dhabiban

J. Barbara egy gyémántkereskedő elrablásában és megkínzásában vett részt.

Hirdetés
Ad image

J. Barbara egy gyémántkereskedő elrablásában és megkínzásában vett részt.

Elképesztő emberrablási ügyben nyomoz a Scotland Yard. Egy négyfős bűnbanda elrabolta és megkínozta Mehul Choksit, az indiai születésű, de antiguai gyémántkereskedőt. Az egyik emberrabló a magyar származású J. Barbara, akinek a szerepe még nem teljesen tisztázott.

A gyanú szerint a 31 éves magyar nő 45, 50 illetve 63 éves angol és indiai bűntársai tavalyelőtt május 23-án Antiguában, Jolly Harbourból összeverte, majd árammal sokkolta a 62 éves Choksit, akit a Lady Anne nevű hajó fedélzetén Dominikába hurcolt – adta hírül az antiguaobserver.com.

Csakhogy az indiai gyémántkereskedő megpróbáltatásai itt nem értek véget. A kikötőben a hajójukat lerohanta a hatóság, majd mindannyiukat illegális bevándorlásért őrizetbe vették. Choksi azzal védekezett, hogy őt elrabolták, a hatóság nagy nehezen hitt neki, végül ejtette a vádat és szabadon engedte.

Most viszont csalással gyanúsítják, állítólag egy bankot több millió dollárral akart megkárosítani. Ezért visszatoloncolnák Indiába, ami ellen a gyémántkereskedő kézzel-lábbal tiltakozik, és azt hajtogatja, hogy ő antiguanai állampolgár.

Choksi utólag úgy véli, a nemzetközi bűnbanda, aminek J. Barbara is tagja, az indiai kormány megbízásából rabolta el őt. Szerinte a magyar nőnek fontos szerepe volt az akcióban. Bár korábban a bizalmába férkőzött, de amikor a társai őt erőszakkal a hajóra vitték és megverték, a nő egy szót sem szólt az érdekében. Ezzel ellentétben J. Barbara mindent tagad, azt állítja, a sziget másik odalán volt, amikor a gyémántkereskedőt elrabolták.

J. Barbarát végül nemzetközi elfogatóparancs alapján Abu Dhabiban elfogta a rendőrség, majd a bíróság letartóztatta.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés