ACNEWS

Erdogán: ’együtt leszünk a sírig’

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Erdogant újraválasztották. Győzelmi beszédében a török elnök felkiáltott: „Mit mondtam? Nemcsak vasárnapig leszünk együtt, hanem a sírig."
Hirdetés
Ad image

Törökország választhatott. Az újrakezdés Kilicdarogluval és a kvázi autokratikus rezsim folytatása Erdogannal között. Az ország a második lehetőséget választotta.

Hat ellenzéki párt átfogó reformprogramról és közös elnökjelöltről állapodott meg. Évek óta a török ​​ellenzéknek most volt a legnagyobb esélye az „Erdogan-rendszer” leváltására. Hiába.

Pedig a gazdaságot az infláció sújtja – tavaly 86 százalék felett volt. A silány építkezések miatt két földrengés 50 000 ember halálát okozta, és egy Bulgária méretű terület rommá vált.  

Ám ez sem volt elég a megbuktatásához: Erdogan a szavazatok 52,14 százalékát, Kilicdaroglu 47,86 százalékát szerezte meg a választási hatóság szerint a voksok 99,43 százalékának összeszámlálása után. Ez azt jelenti, hogy az a férfi, aki két évtizeden át egyedül vezette a török ​​politikát, még legalább öt évig hatalmon marad.

De itt a hangsúlyos szó, a legalább. Erdogán, aki legalább öt évig, ha nem tovább még elnök lesz, és Erdogán, aki évek óta végzetes betegséggel küzd, tán nem véletlenül fogalmazott ily kétértelműen: „Nemcsak vasárnapig leszünk együtt, hanem a sírig.”

(Forrás: blik.ch / acnews.hu)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés