ACNEWS

2024. September 20.   |   Friderika napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Kiderült, mikor döntenek a tűzijátékról

Óránként dönt az operatív törzs a budapesti tűzijáték megrendezéséről – jelentette be Kovács Zoltán, az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője az M1 aktuális csatornán, kedd délután.
Hirdetés
Ad image

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár elmondta: időjárási szempontból szokatlan helyzet állt elő, a légkörben nagy a bizonytalanság, az előrejelzések szerint valószínű záporok, zivatarok kialakulása.

Nem látjuk még pontosan előre az estét, éppen ezért úgy döntöttünk, hogy óránként értékeljük a helyzetet, az emberek és a rendezvények biztonságát szem előtt tartva, folyamatosan értesítjük az embereket a fejleményekről – tette hozzá az államtitkár, hozzátéve: a 17 órakor kezdődő ünnepi szentmisét a Szent István Bazilikában tartják, az ezt követő Szent Jobb körmenetről is az időjárás függvényében döntenek.

Az operatív törzs reggel 7 órakor kezdte meg keddi működését, mialatt szorosan együttműködik a meteorológiai szolgáltatóval és a katasztrófavédelemmel is. Legutóbb tavaly előtt maradt el illetve csúszott egy hetet az ünnepi tüzijáték

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés