ACNEWS

Észak-Korea is beszáll-ít a háborúba

Észak-Korea is beszáll az oroszok mellett a háborúba Fotó: MTI
Észak-Korea is beszáll az oroszok mellett a háborúba Fotó: MTI
Úgy tűnik, Észak-Korea az oroszok oldalán fegyverekkel és hadianyaggal száll be az Ukrajna ellen vívott harcba.
Hirdetés
Ad image

Egyre valószínűbb, hogy Kína után hamarosan Észak-Korea is fegyvert szállít az oroszoknak. Erre engednek következtetni az amerikai hírszerzési információk, miszerint a két ország között egyre intenzívebbek a fegyverkereskedelmi és hadianyag szállítási tárgyalások.

– Amerikai információk szerint Oroszország és Észak-Korea között egyre intenzívebbek a fegyverkereskedelmi tárgyalások – idézte a novekedes.hu a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának sajtóbeszélgetését. John Kirby, a testület kommunikációs koordinátora szerint Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter tüzérségi eszközök vásárlásáról tárgyalt az észak-koreai fővárosban.

Ezután pedig magas rangú orosz küldöttség egyeztetett a részletekről, amelyek kidolgozása a következő hónapokban folytatódik. A megbeszéléseken szó esett a hadiipar számára kritikusan fontos nyersanyagok szállításáról is.

Eközben két ember meghalt Kijevben a szerdai támadásban. Ezt a támadást a hatóságok az ukrán fővárosra mért orosz légicsapások közül hónapok óta a legsúlyosabbnak nevezték. A légvédelem 28 orosz rakétát és 15-öt lelőtt – közölte szerdán Valerij Zaluzsnij tábornok, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka. Ugyanakkor a jelentések szerint hat ukrán pilóta életét vesztette, amikor két Mi-8-as katonai helikopter lezuhant Kramatorszkban.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés