ACNEWS

Észak-Macedóniába szeptembertől csak oltási igazolással vagy negatív teszttel lehet belépni

Szeptember elsejétől csak oltási igazolással, negatív PCR-teszttel vagy a koronavírus okozta betegségből történő felgyógyulást igazoló dokumentummal léphetnek be Észak-Macedóniába a külföldiek és az észak-macedón állampolgárok - közölte a Vesti.mk szkopjei hírportál csütörtökön a kormány előző napi döntésére hivatkozva.

Hirdetés
Ad image

Szeptember elsejétől csak oltási igazolással, negatív PCR-teszttel vagy a koronavírus okozta betegségből történő felgyógyulást igazoló dokumentummal léphetnek be Észak-Macedóniába a külföldiek és az észak-macedón állampolgárok – közölte a Vesti.mk szkopjei hírportál csütörtökön a kormány előző napi döntésére hivatkozva.

A nyár eleje óta Észak-Macedóniába a környező országok, illetve a saját állampolgárai korlátozás nélkül léphettek be, a romló járványmutatók miatt viszont a kormány korlátozásokat vezetett be. Azok az észak-macedón állampolgárok például, akik szeptember elseje után térnek haza külföldről, és nem rendelkeznek egyik kért dokumentummal sem, hétnapos otthoni karanténra kötelezhetők. Emellett akik csak átutaznának az országon, a szükséges dokumentumok nélkül is megtehetik, ám minderre csak öt órájuk lesz.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában csütörtökre 1497-tel 736 313-ra, Koszovóban 2110-zel 120 536-ra, Észak-Macedóniában 1081-gyel 164 558-ra, Montenegróban 535-tel 107 576-ra, Bosznia-Hercegovinában pedig 420-szal 208 227-re növekedett.

A járvány halálos áldozatainak száma Szerbiában az utóbbi 24 órában hattal 7183-ra, Koszovóban néggyel 2293-ra, Észak-Macedóniában 15-tel 5588-ra, Montenegróban hattal 1657-re, Bosznia-Hercegovinában pedig kettővel 9752-re növekedett. (MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés