ACNEWS

Eszenyi Enikő gonoszságát képtelen feledni Harkányi Endre VIDEÓ

Fotó: Klubrádió
Fotó: Klubrádió
A Vígszínház egykori igazgatónőjének neve ma is fájó emléket  idéz a 90 éves, Kossuth-és Jászai Mari-díjas Harkányi Endrében.
Hirdetés
Ad image

Harkányi Endre Kossuth-és Jászai Mari-díjas színész, Érdemes- és Kiváló Művész volt a Klubrádió vendége, ahol többek között a Vígszínházban töltött ideje is szóba került. A színésznek még most is fájó emlék az az időszak, amikor a gonoszságáról hírhedt Eszenyi Enikő igazgatta az intézményt. Szerinte rendszeresek voltak az abuzálások, megaláztatások, így egy idő után már nem tudott jó érzéssel a társulat tagja maradni.

„Akkor már nagyon rosszul éreztem magamat, amikor a Marton László meghalt, mert ezek az abuzálások…” – mesélte elcsukló hangon. – A Szegedi Erika a hegyen élt, ott ápolta a kilencvenkét éves anyukáját. Amikor a Rómeó és Júliát játszották, az Enikő azt mondta, hogy a ő lesz a Montague-né, ami egy egymondatos szerep és ezért kellett volna bejönnie. Az Erika mondta, hogy könyörgöm, ne tedd ezt, mert fent lakom a hegyen az anyukámmal és nincs ápolónő, mert senki nem akar oda felmenni, ne játszasd velem ezt az egyperces szerepet. Erre az Enikő annyit válaszolt, hogy akkor nem vagy a társulatom tagja. Hát ilyen volt. Meg a Lengyel Tomi a nagypapája temetésére nem tudott elmenni, mert nem engedte el” – idézte az szmo Harkányi Endrét.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés