ACNEWS

Te mennyire ismered az arcbőrödet?

Fotó: EverDerm
Fotó: EverDerm
Sok bőrbetegség és rendellenesség a bőr mélyében alakul ki, így szabad szemmel vagy hagyományos módszerekkel nehéz őket felismerni.
Hirdetés
Ad image

Bőrünk a legfontosabb külső védelmi vonalunk, amely megvédi szervezetünket a kórokozóktól és más külső hatásoktól. Számos tényező és ezek együttes hatása erősen befolyásolja bőrünk aktuális és hosszú távú állapotát. A stressz, a helytelen táplálkozás, a nem megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása vagy bármilyen betegség hatására bőrünk fakóvá válhat és rugalmasságából is veszíthet. Idővel erőteljes kiszáradás is felléphet, ami a hámréteg berepedezésével járhat. Ez pedig nem csak esztétikai problémát jelenthet, ugyanis az apró hámsérüléseken keresztül a különféle kórokozók is gyorsabban jutnak be szervezetünkbe. A fennálló problémák pedig még súlyosabbá válhatnak.

Az egyik leggyakoribb bőrprobléma, ami leginkább az arc területét érinti, az a hiperpigmentáció. Ha a melanin, azaz a bőr alaptónusáért felelős pigment nem oszlik el egyenletesen a bőrben, akkor az epidermisz felső rétegében gyűlik össze. Ennek következtében egyenetlenné válik a bőr tónusa, így májfoltok és sötét pigmentfoltok alakulnak ki. A bőr gyulladása vagy kisebesedése által kialakult hiperpigmentáció életkortól független. A másik nagyon gyakori bőrbetegség a rosacea, ami leggyakrabban az orr és az arc középső területén jelentkezik. A rosaceában szenvedők bőre gyakran kiszárad, hámlik, de gyulladásra és kipattogzásra is hajlamos.

Fotó: EverDerm
Fotó: EverDerm

Egészséges életmóddal és megfelelő táplálkozással nem csak testünk, hanem arcbőrünk állapotán is sokat javíthatunk. Ha pedig még mindezt kiegészítjük egy testhezálló arcápolási rutinnal, úgy garantált az egészségtől ragyogó arc. Az EverDerm Klinikán dolgozó profi munkatársaknak hála a kezelések teljesen személyre szabhatók, akár kombinálva azokat egymással a lehető legjobb eredmény érdekében. Ahhoz azonban, hogy megtudjuk, melyek azok a kezelések és otthoni arcápolási termékek, amelyek a legideálisabbak a számunkra, először meg kell ismernünk arcbőrünk állapotát.

Az EverDerm Klinikán megtalálható OBSERV® arcdiagnosztizáló készülék célja, hogy különböző megvilágítási technológiák segítségével könnyen felismerhetőek legyenek a különböző bőrrendellenességeket, mint például a pigmentációs zavarok, a tág pórusok, az olajosabb bőrterületek, az aktív akné, a bőr kollagéntartalmának károsodása vagy a rosacea. A részletes állapotfelmérést követően a szakemberek személyre szabott kezelési tervet és otthoni bőrápolási rutint tudnak összeállítáni az ügyfelek számára. Az eredmények pedig magukért beszélnek. (x)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés