ACNEWS

Exkluzív részletek Fico műtétjéről

Fico / Fotó: Shuttesrstock
Fico / Fotó: Shuttesrstock
Robert Fico műtéte csaknem négy órán át tartott. A legfrissebb információk szerint kritikus 24 óra áll a miniszterelnök előtt.
Hirdetés
Ad image

A miniszterelnököt helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba. Eszméleténél volt és kommunikált. Állapota abban a pillanatban stabil volt.

Az orvosok a hasán sebet találtak a has felső középső részén, és a jobb alsó hasüregben. Ezenkívül az alkarján és a nagylábujján is. E két sérülés többé-kevésbé felszínesnek volt tekinthető. „Nincs lövedéknyom és nincs csontvázsérülés” – áll a felvételi jelentésben.

A szonográfiás vizsgálat szabad folyadékot mutatott ki a hasüregben. A műtét azonban nem tudta elállítani a vérzést. Az információk arról, hogy a két lövedék feltehetően mely szerveket károsította, egyelőre igen eltérőek.

Több forrás szerint azonban a közel négyórás műtét után sikerült elállítani a vérzést. Ficót jelenleg mesterségesen altatják és kritikus 24 óra vár rá – írja a pluska.sk.

Ahogy arról az AcNews is beszámolt, tegnap a 71 éves lévicei Juraj Cintula a szlovák kormányülés után lelőtte a miniszterelnököt Handlovában. Összesen öt lövést adott le Robert Ficóra, ebből három eltalálta.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés