Nem, nem valami egzotikus méreganyagról van szó! Ez az étel a hétköznapi, „biztonságosnak” hitt ételek közül kerül ki, amit a boltok polcain bárki megtalál.
A legújabb kutatások szerint a túlzott fogyasztása komoly egészségügyi kockázatokkal járhat. Szív- és érrendszeri betegségeket, elhízást, cukorbetegséget, sőt, bizonyos esetekben akár rákos megbetegedéseket is okozhat. Hihetetlennek tűnik? Pedig az adatok nem hazudnak.
Orvosok és táplálkozási szakértők egybehangzóan figyelmeztetnek: az emberek többsége úgy eszi ezt az ételt, mintha ártalmatlan lenne. Pedig a titok a rejtett összetevőkben rejlik. Magas cukor-, só- és telített zsírtartalma miatt a test folyamatosan dolgozik, hogy lebontsa, miközben a szervezetet fokozatosan kimeríti.
És ami a legijesztőbb! Ez az étel nemcsak gyorséttermekben vagy feldolgozott ételekben található meg. A legtöbb háztartásban jelen van. Reggelikben, nassolnivalókban, sőt, a gyerekek uzsonnásdobozaiban is. Mindenki eszi, mindenki szereti, de közben lassan, biztosan rombolja az egészséget.

A mindennapi, boltokban kapható feldolgozott húsokról: a felvágottakról, párizsiról, szalámiról és kolbászokról van szó.
A szakértők szerint a legjobb megoldás: tudatos vásárlás és mértékletesség. Figyeld az összetevőket, keresd az alternatívákat. Próbálj minél kevesebbet fogyasztani belőle. Mert bár finom és kényelmes, a „csendes gyilkos” az asztalodon ül, és lehet, hogy pont téged céloz.
Te is rendszeresen fogyasztod ezt az ételt? Mostantól minden falatnál gondolj arra, hogy nem minden, ami finom, egészséges is!
 
								 
         
											 
         
         
        











 
															