ACNEWS

Ez a teknős túlélt 40 amerikai elnököt

Johnatan / fotó: wikipedia-Xben911
Johnatan / fotó: wikipedia-Xben911
Még mindig párososdni akar a Seychelle-szigeteki óriásteknős. Jonathan 1882 óta él a Szent Ilonán, és már legalább 191 éves.
Hirdetés
Ad image

A 191 éves Jonathan, a legidősebb élő szárazföldi állat 40 amerikai elnököt, és két világháborút is túlélt. Már 141 éve él az Atlanti-óceán déli részén fekvő Szent Ilona szigetén. Az akkori kormányzónak 1882-ben ajándékozták. A Seychelle-szigeteki óriásteknős születési évét 1832-re becsülik, mivel Jonathan állítólag már teljesen kifejlett állatként érkezett Szent Ilonára. Azaz legalább 50 éves volt.

A feltételezett életkor bizonyítékát egy régi, 1882 és 1886 közötti fotón találták meg, amelyen Jonathan az akkori kormányzó, William Grey-Wilson kertjében legelészett. A sziget jelenlegi kormányzója, Nigel Phillips 2022 novemberében még hivatalos születésnapot is tartott az óriásteknősnek.

Ennek a teknősfajtának az átlagos várható élettartama körülbelül 150 év. Jonathan két Guinness-rekordot is megdöntött: ő a legrégebb élő szárazföldi állat, és így a legrégebb óta élő teknős is. Jonathan 2021-ben örökölte a legrégebb élő szárazföldi állat címet a 188 éves óriásteknőstől, Tu’i Malilától.

Hihetetlen. De idős kora ellenére még mindig megpróbál párosodni más teknősökkel. Emma (55 éves) és Frederik (32 éves) sokkal fiatalabbak, mint Jonathan. Ezt Joe Hollins állatorvos is megerősítette, aki a teknősökre vigyáz. Bár Jonathan szürkehályog miatt megvakult, és elvesztette a szaglását, egyébként jó egészségnek örvend, és erős a libidója – írta a bild.de.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés