ACNEWS

Ez a világ legdurvább allergiája

fotó: illusztráció / pixabay
fotó: illusztráció / pixabay
Egy Utahban élő nő allergiás a vízre, az emberi test 60%-át alkotó elemére. Ha úgy gondolja, hogy öné a világ legrosszabb allergiája, gondolja újra!
Hirdetés
Ad image

A utahi születésű 18 éves Alexandra Allen vitathatatlanul a legszerencsétlenebb allergia rekord szenvedő alanya. Minden második nap kijönnek rajta a csalánkiütések. Tovább rontja a helyzetét, hogy a bőre reagál a saját izzadtságára is, így egy forró nyári napon teli a teste csalánkiütésekkel. Allergiája a víz hőmérsékletétől is függ: minél melegebb, annál rosszabb. A heti tisztálkodási rutinja mindössze egy kétperces hideg zuhanyból áll. A higiéniája érdekében az arcát törlőkendővel, kezét pedig kézfertőtlenítővel tisztítja. Elmondása szerint azonban, mint mindenki más, ő is iszik vizet, bár az allergia néha a torkát is érinti – olvasható a daily-choices.com oldalán.

Az orvosi irodalomban valamivel kevesebb mint 100 ilyen esetről számoltak be. David E. Bank bőrgyógyász, MD és a New York-i Mount Kisco-i Bőrgyógyászati Központ igazgatója szerint ez a betegség mindent felül múl: „Az, hogy valóban allergiás legyél a vízre, szinte elképzelhetetlen, és mégis megtörténik.”

A betegségre nincs gyógymód, az orvosok csak a tüneteket képesek kezelni. A betegek kezdetben általában vény nélkül kapható antihisztaminokat kapnak, hogy ellenőrizzék, hatékonyan csökkenti, blokkolja vagy tompítja-e a reakció intenzitását. Ha sikerül némi sikert elérni, jöhetnek lokális kortizon krémek a kiütéses bőrre. Ha azonban a szervezet nem mutatja a javulás jeleit, az orvosok erősebb gyulladáscsökkentő szereket jvasolnak.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés