ACNEWS

Ez fájni fog: Magyarország beragadt

Mindenki jobb adatokat várt, s azt, hogy lélegzethez jut a magyar gazdaság. De nem. Rosszabb.
Hirdetés
Ad image

Már egy éve tart a technikai recesszió. Az elemzői várakozásokkal szöges ellentétben Magyarország bruttó hazai terméke az idei év II. negyedévében 2,3 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az előző negyedévhez képest – a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint – a gazdaság teljesítménye 0,3 százalékkal csökkent – tájékoztatott erről a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A csökkenéséhez legnagyobb mértékben az ipar, a piaci szolgáltatások, ezen belül főként a szállítás, raktározás és a kereskedelem járultak hozzá.

A csökkenést mérsékelni csak a mezőgazdaság jó teljesítménye bírta. A humánegészségügyi, szociális ellátás nemzetgazdasági ág jelentős növekedése pedig megközelítve a járvány előtti szintet. 

Az előző negyedévhez viszonyítva 0,3 százalékkal csökkent a gazdaság teljesítménye. Így továbbra is technikai recesszióban ragadt Magyarország. De ennél még kíméletlenebb adat, hogy az idei év első félévében a bruttó hazai termék 1,7 százalékkal elmaradt az előző év azonos időszakitól.

Az idei második negyedévre szinte az összes elemző már növekedést prognosztizált. Ez azonban jól látható módon elmaradt, így marad a technikai recesszió -írja az index.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés