ACNEWS

Ez már tuti: Rod Stewart visszatér Magyarországra

Fotó: Facebook/Live Nation Magyarország
Fotó: Facebook/Live Nation Magyarország
Legnagyobb slágereivel érkezik Budapestre a szupersztár
Hirdetés
Ad image

Rod Stewart jövő júniusban ötödször lép fel Magyarországon. 2010-ben 250 ezer néző előtt énekelt a Kapcsolat koncerten, a fővárosi 56-osok terén. Legutóbb pedig 2018 januárjában a Budapest Sportarénában lépett fel.

Legnagyobb slágereivel még egyszer visszatér Budapestre Rod Stewart – közölte a szervező Live Nation pénteken. A 78 éves énekes öt évtizedes pályafutása során a legnagyobb világsztár énekesek sorába emelkedett. Egyike a legtöbb albumot eladó művészeknek, világszerte mintegy 250 millió lemeze fogyott.

Fotó: Facebook/Live Nation Magyarország

Rengeteg sláger fűződik a nevéhez, köztük a Maggie May, a Da Ya Think I’m Sexy, a Baby Jane, a The First Cut Is the Deepest, az I Don’t Want to Talk About It, a Tonight’s the Night, a You Are in My Heart, a Hot Legs, a Forever Young vagy a Sailing.

Jellegzetes hangja, stílusa és szerzeményei a rocktól a folkig, a soultól az R&B-ig ívelnek. Egyike azon kevés előadónak, aki karrierje minden évtizedében listavezető albummal tudott jelentkezni. Számos magas zenei kitüntetést kapott. Két alkalommal is bekerült a Rock and Roll Hírességek Csarnokába, megkapta az ASCAP Dalszerzői-díjat, és a Grammy-díjat is. 2016-ban pedig hivatalosan is Sir Rod Stewart lett, miután a Buckingham-palotában lovaggá ütötték zenei- és jótékonysági szolgálataiért.

Az eredetileg futballistának indult, majd sírásóként is dolgozó Rod Stewart pályafutása kezdetén, 1967 és 1975 között a Jeff Beck Group, majd a Faces tagja volt. Legutóbbi stúdiólemeze, a The Tears of Hercules 2021-ben jelent meg. Előtte 2013-ban megjelent Time című albumával 37 év után került ismét a brit slágerlista élére.

(MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés