ACNEWS

Ezek megőrültek: összeengedett a MÁV két utasszállító vonatot

Szembeindított egymással két utasszállító vonatot a MÁV/Fotó: MTI
Szembeindított egymással két utasszállító vonatot a MÁV/Fotó: MTI
Vérlázító, ahogy maszatol a vasút, miközben a rendőrség nyomoz.
Hirdetés
Ad image

Bár a rendőrség közlekedésbiztonság elleni bűncselekmény miatt nyomoz, a MÁV szerint nem voltak veszélyben az utasok. Ugyanakkor azt elismerték, hogy a Hatvanból Somoskőújfaluba, illetve a Somoskőújfaluból Hatvanba tartó személyvonatot egymással szemben elindítottak tegnap késő délután.

Ez volt az oka annak, hogy a nyílt pályán leszállították a vonatról az utasokat, egyikük tájékoztatta a Blikket a megdöbbentő felelőtlenségről azután, hogy a katasztrófavédelem munkatársai segítségével felrakták őket a pótlóbuszokra.

„A Hatvan–Somoskőújfalu vonalon, Selyp és Apc-Zagyvaszántó állomás között szünetel a vonatforgalom hatósági vizsgálat miatt. Az utasokat a két állomás között pótlóbuszok szállítják várhatóan ma estig” – írta a lap kérdésére válaszolva a MÁV sajtóosztálya.

„A Hatvanból Somoskőújfaluba 15:12-kor elindult személyvonatot (5826) Selyp állomásról, míg a Somoskőújfaluból Hatvanba tartó személyvonatot (5813) Apc-Zagyvaszántó állomásról egy időben elindították. Az eset észlelését követően a forgalmi szolgálattevők mobiltelefonon azonnal értesítették a mozdonyvezetőket, akik a vonatokat – egymástól mintegy 800 méterre – azonnal megállították.”

A két állomás között 18 óra után elindult a vonatközlekedés. A Hatvan–Somoskőújfalu vonalon késő estére helyreállhat a menetrendszerű vonatközlekedés.

Szintén tegnap este vonattal ütközött egy személygépkocsi Baja külterületén, az 55-ös főút 107-es kilométerénél. A főutat teljes szélességében lezárták az érintett szakaszon – közölte a Katasztrófavédelem szerda este az MTI-vel.

Mint arról az ATV írt, a személyautó nekicsapódott egy, Bátaszék irányából Baja felé haladó autóbusznak is, míg a vonat a vasúti átjárótól mintegy 300 méterre tudott megállni.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés