ACNEWS

Ezért bizonytalan a nyári nyugdíjemelés

Fotó: pixabay
Fotó: pixabay
Az elmúlt napokban egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tettek a kabinet tagjai, miközben a januári nyugdíjemelést már megette az infláció. Tállai András miniszterhelyettes tisztázta a helyzetet.
Hirdetés
Ad image

Mint ismeretes, a legfrissebb adatok szerint továbbra is 25% felett van a nyugdíjas infláció, ahogyan az elmúlt fél év minden hónapjában így volt.

Tállai András nem zárta ki a nyári nyugdíjemelést, mondván, a nemzeti kormány elkötelezett a nyugdíjak értékmegőrzése mellett. Szerinte 2010 óta a nyugdíjak vásárlóereje 20%-kal javult, a kormány pedig — élve a törvényi felhatalmazással — az elmúlt két évben is végrehajtott kiegészítő nyugdíjemelést.

Amennyiben az évközi adatok alapján a kormány azt állapítja meg, hogy a becsültnél magasabb lesz az éves várható infláció mértéke — januárra visszamenőleg — nyugdíjkorrekciót hajt végre, persze körültekintő tervezés után, hogy az államadósságot és a költségvetési hiányt csökkenő pályán tudja tartani – írja a 24.hu

Ha a kormány kiegészítő nyugdíjemelésről hoz döntést, erről időben tájékoztatni fogja az érintetteket – közölte az államtitkár.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés