ACNEWS

Ezért ebrudalták ki Szőke Zoltánt – a gonosz Berényit – Erdőkertesről

Fotó: YouTube/LifeTV
Fotó: YouTube/LifeTV
Úgy tűnik, hogy a Barátok közt Berényi Mikijét megformáló színész túlságosan benne maradt a karakterben.
Hirdetés
Ad image

Szőke Zoltán, a Barátok közt legendás főgonosza visszavonult a színészettől és civil munkahelyet talált magának. Erdőkertesen dolgozott, ő volt a faluház és könyvtár megbízott intézményvezetője.

Az önkormányzatnál pedig azért szakadt el a cérna, mert – bejelentésük alapján – úgy néz ki, hogy kirúgta, majd más, magasabb szintű pozícióban újra foglalkoztatta egy női munkatársát. Ráadásul ezután, erdőkertesi teljes állásuk mellett, mindketten szintén teljes, 8 órás állást vállaltak Kerepesen is.

És ami a kis magyar abszurdot még abszurdabbá teszi, a főnöke – csak rövid időre – és egyben utódja, akivel a közös megegyezéses távozást megbeszélték, nem más, mint a Família Kft-s Szurdi Miklós – írja a blikk.hu.

Erdőkertes Község Önkormányzata a Facebook oldalán egész pontosan leírja, mi történt szerintük, és mit léptek:

1.
Szőke Zoltán, az Erdőkertesi Faluház és Könyvtár megbízott intézményvezetője, ez év április 30-án megszüntette Bajáki Bernadett munkaviszonyát az intézményben, majd 2 nappal később, május 2-án tanácsadói szerződést kötött vele. Eközben Kerepes Város Önkormányzat képviselőtestülete május 25-i ülésén Bajáki Bernadettet a Szabó Magda Művelődési Ház és Könyvtár intézményvezetőjének választotta.

2.
Kerepesi Művelődési Ház hivatalos facebook oldalán június 2-án közzétett videóban Bajáki Bernadett intézményvezetőként, Szőke Zoltán pedig művészeti vezetőként mutatkozott be. Erről az új munkavégzésről Erdőkertes Önkormányzata a Facebookról értesült.

3.
Az önkormányzat számára nyilvánvalóvá vált, hogy ez egy kis magyar abszurd: az egyikük itt lett volna 8 órában vezető, mellette Kerepesen 8 órában tanácsadó, a másikuk Kerepesen lett volna 8 órában vezető, Erdőkertesen 8 órában tanácsadó.

4.
Az Erdőkertesi Önkormányzat költségtérítéssel és munkaidő kedvezménnyel támogatta Szőke Zoltánt és Bajáki Bernadettet, hogy elvégezzék azt a tanfolyamot, ami az intézményvezetői pályázathoz szükséges végzettséget adta. Nyilván a saját intézményünk számára képeztettük őket, nem volt szó más karrierpályáról.

[Szőke Zoltán Facebook-oldalán posztolt is erről. A fotón azt mutatja, hogy a hölgy és ő elvégezték ezt a képzést.

Az önkormányzat posztja azonban itt még nem ért véget. Így folytatódik:]

5.
Az erdőkertesi képviselőtestület június 27-i ülésén úgy ítélte meg, hogy Erdőkertest komoly érdeksérelem érte. Nem járult hozzá ahhoz, hogy Bajáki Bernadettet a kerepesi vezetői pozíciója mellett visszafoglalkoztassa tanácsadói szerződéssel a Faluház. Másrészt nem járult hozzá a Képviselőtestület ahhoz, hogy 4 óra munkavégzésért 8 órás munkabért fizessen a fenntartó.

6.
Ennek következményeként Szőke Zoltán megbízott intézményvezetői megbízatását nem hosszabbította meg a Képviselőtestület, de közművelődési munkatársként folytathatta volna munkáját a Faluházban.

7.
Az új intézményvezető, Szurdi Miklós felkérte új feladatokra, és megkérdezte, hogyan kívánja megosztani munkaidejét az erdőkertesi és a kerepesi 8-8-órás állása között. Szőke Zoltán a kerepesi 8 órás munkavégzést jelölte meg.

8.
Ezt követően Szőke Zoltán munkaviszonya a felek közös megegyezésével október 13-i hatállyal megszűnik, a munkáltató a munkavégzés alól mentesítette.

Ezek a tények a Faluház körül. Az önkormányzat köszöni Szőke Zoltánék munkáját, az új vezetőnek, Szurdi Miklósnak eredményes munkát kíván – írja a Pest megyei település önkormányzata.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés