ACNEWS

Ezért ölték meg az izraeli katonák a zsidó túszokat

Fotó: YouTube/TBN Israel
Fotó: YouTube/TBN Israel
Csupasz felsőtesttel, fehér zászlókkal a kezükben remélték a Hamász terroristái által elrabolt túszok, hogy megmentik őket.
Hirdetés
Ad image

Három izraeli túsz vesztette életét, mert terroristáknak nézték őket. A hadsereg most arra próbál magyarázatot találni, hogyan történhetett ez a tragédia.

A hadsereg közlése szerint a Hamász fellegvárában, Shejaiya-ban egy katona először „három, fenyegetésként azonosított alakra” lőtt, és közülük kettőt megölt. A harmadik személy ezután egy épületbe menekült. Mintegy 15 perc elteltével az illetékes izraeli parancsnok héberül segélykiáltásokat hallott, és felszólította a túszt, hogy jöjjön ki az épületből a katonák felé. Két katona azonban nem hallotta a tűzszüneti parancsot, mert a közelben egy tank zaja hallatszott. A hadsereg szerint a katonák ezért lőtték le a férfit – írja a krone.at.

A három túsz csupasz felső testtel jött elő, hogy jelezze, nem viselnek robbanóöveket. Az egyik férfi fehér zászlót lengetett. Az új megállapítások szerint, amelyek egyebek mellett légifelvételek elemzésén alapulnak, a kettőt megölő katona csak korlátozottan láthatta a túszokat a pozíciójából.

A három túsz héber nyelvű segélykiáltásait és írásos segélykéréseit a katonák korábban úgy értelmezték, hogy a Hamász megpróbálja őket csapdába csalni. Az érintett katonák már korábban is tapasztaltak ilyen megtévesztési kísérleteket.

A túszok véletlen megölése nagy megdöbbenést és tiltakozást váltott ki Izraelben.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés