ACNEWS

Ezért tilos a fogamzásgátló tablettát a fürdőszobában tárolni

Pixabay
Pixabay
Nagy meglepetés érheti azokat, akik a fürdőszobában tartják a fogamzásgátló tablettákat.
Hirdetés
Ad image

Azoknak a nőknek, akik fogamzásgátló tablettát szednek, van egy rutinjuk, hogy mikor vegyék azt be. Ezt sokan valamilyen fürdőszobai cselekvéshez igazítják, azonban, ha a tablettát ott is tárolják, lehet, hogy mégis teherbe esnek…

Arra figyelmeztetnek a szakértők, hogy ha van, ahol biztosan nincs jó helye, az éppen a fürdőszoba. Az sem szünteti meg a problémát, ha a fürdőszobában egy szekrényben tárolják. Ez igaz a többi gyógyszerre is.

A fürdésből és zuhanyozásból származó páratartalom, valamint a magasabb hőmérséklet hatására ugyanis lebomolhatnak a fogamzásgátló és egyéb gyógyszerek összetevői, és kevésbé lesznek hatékonyak. A fogamzásgátló tablettákat és más gyógyszereket is hűvös, száraz helyen kell tartani.

Vannak más dolgok is, amiknek nincs helyük a fürdőszobában. Ilyenek a parfümök, ékszerek, sminkek és borotvák. Az utóbbira ez annak ellenére igaz, hogy bár a helye itt logikusnak tűnik, idővel a nedvesség és a gőz a borotvapengéken rozsdásodást okozhat, ami tompává teheti őket. Ez nagyobb kockázatot jelent a vágások, égési sérülések és fertőzések miatt.

Az ékszerek elszíneződhetnek, ha gőznek vannak kitéve, és természetesen a parfümre is hatással lehet a zuhanyzásból származó pára, mert károsíthatja a parfüm érzékeny elemeit, például a citrusféléket. Ez megváltoztathatja a színét és az illatát is – írja a mirror.co.uk

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés