ACNEWS

Ezért vágták le a fülét a tadzsik terroristának

Fotó: Pexels
Fotó: Pexels
Soha nem tapasztalt visszhangot váltott ki az az orosz felvétel, amely a brjanszki erdőben elfogott terrorista levágott fülének a hegyét mutatja.
Hirdetés
Ad image

A videó nem a gyengébbik nemnek készült, és példátlan visszhangot váltott ki. Voltak oroszok, akik elítélték a különleges erőik embertelen módszereit. Mint azonban kiderült, ez a technika meglehetősen gyakori.

A helyzetet ismerő katonai szakértő szerint a kegyetlennek tűnő módszer igen hatékony:

– „Ez egy kihallgatási technika, amelyet azért kell alkalmazni, hogy minél gyorsabban megszerezzük a szükséges információkat, és „szóra bírjuk” az iszlám fanatikusokat”. És ezt nem is olyan könnyű gyorsan megtenni, főleg terepen, mondjuk egy erdőben. Ugyanakkor az operatív információk azonnali megszerzése meghatározza, hogy milyen gyorsan tudják azonosítani és őrizetbe venni a bűncselekményben részt vevő más személyeket. Akik veszélyt jelenthetnek a civil lakosságra. Ilyen helyzetekben, higgyék el nekem, nem a terroristák állampolgári jogairól van szó, és még kevésbé az érzelmekről” – mondta a szakértő az MK.ru-nak.

Van egyébként egy másik magyarázat is a radikális iszlámot valló terroristákkal szembeni ilyen jellegű bánásmódra. Számukra a fülük elvesztése szégyen és megaláztatás. A fanatikusok rettenetesen félnek, hogy levágják a fülüket, mert úgy gondolják, hogy fül nélkül nem lesznek mártírok. Sokan közülük túlságosan is szó szerint veszik a Koránból azt a mondatot, hogy „Allah a füleket a mennybe húzza”, és azt hiszik, hogy fül nélkül nem jutnak be a paradicsomba.

Lehetséges, hogy a fül levágásáról készült felvétel nem véletlenül került a nyilvánosság elé – valószínűleg üzenet volt más potenciális militánsoknak, akik megkockáztatnák, hogy megismétlik ezt a szörnyű bűntettet.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés