ACNEWS

2023. May 30.   |   Janka, Zsanett napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Nagyot koppan Olaszországban, ha nem ismeri ezt a 10 törvényt

Rimini / Fotó: pixabay
Rimini / Fotó: pixabay
Nincs gelato, se rágógumi, de még a fáramászás is tilos.
Hirdetés
Ad image

Imádjuk a dolce vitát, de egy olaszországi utazás keserűen is végződhet – és sok turista tér haza dühösen. Olaszországban ugyanis léteznek olyan törvények, amelyekre nehéz magyarázatot találni, mégis érdemes betartania annak, aki meg akarja úszni a bírságot.

Íme 10 őrült olasz törvény:

1. Capri néma talpakon

A hírességek szigetén tilos fapapucsot viselni. Ha ezt megszegi, 50 eurót kell kicsengetnie.

2. Felejtse el a pihenést!

Milánóban szigorúan büntetik a műemlékeknél való ücsörgést. Ha a hőségben megpróbál leülni egy katedrális árnyékába, 160 eurós bírságot kockáztat

3. Tilos a csók!

A Salerno tartománybeli Eboliban tilos az autóban smárolni. Ha rajtakapják, mélyen a zsebébe kell nyúlnia. 500 eurós bírság!

4. Homokvárak építésére nincs építési engedély

A Velence melletti Eracleában több törvény is korlátozza a szórakozást. A strandon tilos homokvárat építeni, labdajátékokat játszani és lyukat ásni a homokba.

5. Erkélyes buszok

A Liguriai Riviéra déli részén fekvő Lericiben a fürdőzési móka gyorsan átváltozhat fürdőhorrorba. Aki fürdőruhában sétálgat a nyilvánosság előtt, vagy vizes törölközőt akaszt az erkélyre, annak bírságra kell számítania.

7. A fákra nem szabad felmászni

Ez a milánói rendőrség álláspontja. Ha fára mászik, akkor 40 eurós bírságra számíthat.

7. Gelato, no grazie!

Rimini elrontja az étvágyat. A Piazza Cavour árkádjai alatt ugyanis tilos gelatót nyalni. Ugyanez vonatkozik a paninóra és a pizzára is. Rómában is tilos az utcán falatozni.

8. A hölgyekkel óvatosan…

A liguriai Sanremóban tilos az utcán csevegni a prostituáltakkal.

9. Dohányzási tilalom – a strandon is

Liguriában, Marche tartományban, Lazióban, Apuliában, Szicíliában, Szardínián vagy Venetóban – mindenütt, ahol strandok vannak, egyes helyeken teljes dohányzási tilalom van érvényben, 200 és 2000 euró közötti bírságokkal.

10. Rágógumi tilos a strandon

Rágógumi a szájban, sör a kézben és a fürdőlepedő a homokban. Mindez a szardíniai Stintino strandján 25-től 500 euróig terjedő bírsággal büntetendő.

via

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés