ACNEWS

Zuckerberg törli a magyar kultúrát

Mark Zuckerberg Fotó: Youtube
Mark Zuckerberg Fotó: Youtube
A Facebook oldala automatikusan törli az olyan linkeket, melyek az Országos Széchényi Könyvtárra mutatnak.
Hirdetés
Ad image

Szeptember eleje óta a Facebookon megjelenő linkekben, már egyáltalán nem szerepelhet a könyvtár domaincíme, az oszk.hu, – kiberbiztonsági okokra hivatkozva. Ez szemet ütött az Országos Széchenyi Könyvtárnak is, akik emiatt nyílt levelet fogalmaztak meg Mark Zuckerbergnek, a Facebook alapítójának.

„Zuckerberg úr, tiltakozunk a kultúra eltörlése ellen! (…) 2023. szeptember 3-ára virradóra a Facebook közösségi oldal előzetes figyelmeztetés, felkészülési lehetőség és részletes magyarázat nélkül, kiberbiztonsági okokra hivatkozva az összes, o s z k [dot] h u domain alá tartozó honlapra, tartalomszolgáltatásra mutató linket törölni kezdte intézményünk és több ezer felhasználó posztjaiból, hozzászólásaiból. Az „o s z k [dot] h u” karakterláncot azóta leírni is tilos. Az OSZK-ra hivatkozni próbáló felhasználókat törléssel fenyegetik” – vázolták fel a helyzetet angol nyelvű közleményükben.

„Tiltakozunk az írott nemzeti kultúra megőrzését végző intézményünk, olvasóink és követőink üzeneteinek cenzúrázása, fenyegetése ellen; kérjük az OSZK feketelistázásának mielőbbi megszüntetését, a törlések felfüggesztését és a megcsonkított posztok visszaállítását!” – követelték az OSZK-nál.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés