ACNEWS

Élő adásban gyújtottak fel egy 11 éves orosz kisfiút

Fotó: pixabay
Fotó: pixabay
Egy fiatal dzsúdósztár élve elégett Oroszországban, ráadásul a tragédiát a közösségi média élőben közvetítette.
Hirdetés
Ad image

A 11 éves Albert Umbetyarov orosz dzsúdóbajnokot a helyi jelentések szerint a Moszkva környéki Ramenskojéban lévő fészerbe szögezték, miután összeveszett néhány idősebb gyerekkel.

„A támadó fiúk ütőkkel szinte eszméletlenre verték, majd leöntötték benzinnel, bezárták egy fészerbe, felgyújtották a fészert, és megpróbáltak elmenekülni. A kisfiút a térdénél is megverték, így nem tudott futni, de még járni sem” – mondta egy szemtanú a helyi lapnak.

A támadók feltehetően 13 és 15 év közöttiek. Az eset közben egy csoport tizenéves lány végignézte a brutalitást, és a közösségi médiában közvetítették a tüzet.

(fotó: EAST2WEST NEWS)

Egy másik szemtanú azt mondta: „Irigységből támadtak rá, mert sportoló volt, és jobban teljesített, mint ők. A csoportból az egyik fiú elszaladt, és nem vett részt a támadásban. A közelben játszó kisebb, hat és hét éves gyerekek ezután a felnőttekhez rohantak segítségért.”

A helyszínen több férfi is megpróbálta kimenteni a fiút a lángok közül, de nem jártak sikerrel.

Albert dzsúdóedzője, Alekszandr Tvanba úgy jellemezte tanítványát, hogy „okos és nagyon békés, a légynek sem ártana”.

Hozzátette: „Nagyon szorgalmas volt, és soha nem voltak problémái. Több versenyt is megnyert.”

Mindez azt követően történt, hogy Vlagyimir Putyin ukrajnai inváziója óta aggasztóan megnőtt a gyermekek által elkövetett bűncselekmények száma Oroszországban.

A Nyomozó Bizottság vezetője és Putyin egyetemi évfolyamtársa, Alekszandr Basztrjkin e hónap elején arról számolt be, hogy Oroszországban a bűnözés általános növekedése zajlik.

„Olyan tendenciát látunk, amikor súlyos és különösen súlyos bűncselekményeket követnek el gyerekek” – mondta.

Hozzátette azt is, hogy a fiatalok által elkövetett szélsőséges bűncselekmények növekvő tendenciáját észlelik, amely 2022-ben és 2023-ban, a különleges katonai művelet kezdete után meredeken emelkedett – számolt be róla a Daily Star.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés