ACNEWS

Fagylaltot árulnak az auschwitzi haláltábor bejáratánál

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Az egykori koncentrációs táborba vezető út mellett, közel a kapuhoz egy kis büfékocsi áll. Gofrit és fagyit árulnak alig néhány méterre attól a helytől, ahol több százezer embert kergettek halálba a nácik.
Hirdetés
Ad image

Lengyel sajtóértesülések szerint a trailer néhány napja jelent meg. Az oldalán a „fagylalt” és a „gofri” szavak díszelegnek, valamint egy fagylalttölcsér és egy rózsaszín felirat: „icelove” áll.  

Az Auschwitz-Birkenau Emlékmű és Múzeum szóvivője azt mondta: „Nem tehetünk semmit.”

Mert a fagyiskocsi magánterületen áll.

Az emlékhely közleménye így szól: „Ez nemcsak az esztétikai ízléstelenség példája, hanem a közeli különleges történelmi helyszín iránti tiszteletlenségé is. A kocsi azonban az emlékhely törvényesen kijelölt védőzónáján kívül található, így sajnos erre nincs ráhatásunk. Bízunk benne, hogy az illetékes hatóságok megoldják ezt a kínos problémát”.

A helyi lakosság és a városvezetés feldúlt és ideges.

Évente több mint kétmillióan keresik fel az Auschwitz-Birkenau tábort – írja a Bild. Az egykori koncentrációs tábor világszerte a holokauszt szimbóluma. A főtábort 1940-ben hozták létre, majd később a közeli birkenaui megsemmisítő tábort. Több mint 1,1 millió embert, többségében zsidót gyilkoltak meg ott.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés