ACNEWS

Falnak csapódott furgonjával egy embercsempész Forráskúton

Tizenheten szenvedtek súlyos sérüléseket, amikor házfalnak csapódott egy határsértőket szállító furgon szerdára virradóra Forráskúton - közölte az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) dél-alföldi regionális igazgatója.

    

Hirdetés
Ad image

Tizenheten szenvedtek súlyos sérüléseket, amikor házfalnak csapódott egy határsértőket szállító furgon szerdára virradóra Forráskúton – közölte az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) dél-alföldi regionális igazgatója.

    

Zentay Attila elmondta, a járműbe zsúfolt emberek többnyire fedett mellkas-, has- és alsó végtagi sérüléseket szenvedtek, a baleset következtében többen is kirepültek a járműből. A helyszínen végzett vizsgálatok szerint 17-en súlyos, tízen könnyebb sérüléseket szenvedtek.
A jármű vezetője súlyosan, de nem életveszélyesen sérült meg, csonttöréseket és lágyrész-sérüléseket szenvedett el – közölte az igazgató.
A sérülteket a Szegedi Tudományegyetem sürgősségi betegellátó osztályára, illetve a kiskunhalasi, a kecskeméti és a szentesi kórházba szállították – tudatta Zentay Attila.
A mentésben az OMSZ 16 egysége vett részt, a helyszínen 36-an látták el a sérülteket, a munkát pedig négy mentésirányító szervezte – mondta az igazgató.
A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint eddig ismeretlen okból a Csongrád-Csanád megyei Forráskúton egy kereszteződésben egy virágüzlet falának csapódott hajnali háromnegyed négykor belga rendszámú furgonjával egy embercsempész Forráskúton. A járműben a sofőrön kívül 28 határsértő utazott.
A 24 esztendős belga állampolgárságú sofőrt a tűzoltók szabadították ki a roncsból. A sofőrrel szemben tömegszerencsétlenséget eredményező közlekedési baleset okozása és embercsempészés gyanúja miatt indult büntetőeljárás – foglalta össze az MTI.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés