ACNEWS

Falus András: Kell a negyedik oltás

Aki tehát nincs beoltva, megtagadja az oltást, az tulajdonképpen "jó esélyt ad arra, hogy aláírja a saját súlyos betegségét, esetleg halálát".

Hirdetés
Ad image

Aki tehát nincs beoltva, megtagadja az oltást, az tulajdonképpen „jó esélyt ad arra, hogy aláírja a saját súlyos betegségét, esetleg halálát”.

Az immunológus az InfoRádióban tisztázta, melyik oltáshoz melyik a legjobb, és cáfolta, hogy a gyerekek érinthetetlenek.

A jelenleg rendelkezésre álló vakcinák, úgy tűnik, hogy valamilyen mértékben minden variáns, így az omikron ellen is védelmet nyújtanak – mondta Falus András immunológus professzor, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja.

„Mi, emberek jelentősen eltérünk egymástól, csak egy átlagot tudunk mondani a vakcinák hatásáról, de azt például tudjuk, hogy a harmadik oltás mindenkinek ajánlható, és mindenképpen szükséges is. Egyedi eltérések lehetnek, de a harmadik oltás után idővel szükségessé fog válni a negyedik oltás is” – figyelmeztetett Falus András.

De még előtte a harmadik vakcina is millióknak hátravan: amennyiben valaki vektorvakcinát kapott, „a szakma azt mondja, nem helyes ugyanúgy vektorvakcinát kérni. Mi azt javasoltuk, hogy vektoros után mRNS, esetleg kínai. A kínaival a probléma az, hogy idős embereknél nem igazolták, nem is próbálták ki a kínaiak ennek a hatékonyságát. Ha viszont kínai volt az első kettő, vektoros vagy mRNS-vakcina is lehet a harmadik. Amennyiben valaki mRNS-vakcinát kapott, ugyanazt érdemes újra adni – tisztázta.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés